Nedjelja, 5. svibnja 2024.

SJAJNE VIJESTI U ovogodišnjoj akciji ‘Solidarnost na djelu’ prikupljeno gotovo 55.000 kuna

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u akciji “Solidarnost na djelu 2021.” prikupilo je gotovo 55.000 kuna.

Poručili su to iz društva i dodali kako je riječ o 49. sabirnoj akciji, a koja je održana pod geslom “Ne dvoji, za drugog izdvoji”.

– Akcija je provedena u Koprivnici i 11 općina, a ukupno je prikupljeno gotovo 55.000 kuna. Novac je namijenjen za kupnju sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja – objasnili su.

Spomenuli su kako je akcija predviđena Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2021. godini kao akcija svih društava Crvenog križa, a od ukupno prikupljenih sredstava namiruju su troškovi akcije te će pet posto biti uplaćeno u Fond solidarnosti Crvenog križa.

– Tako će za nešto više od 50.000 kuna biti kupljeno i podijeljeno više od 400 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina – istaknuli su u društvu.

Valja spomenuti kako volonteri i aktivisti s obzirom na pandemiju koronavirusa nisu obilazili kućanstva, već su se sredstva prikupljala prodajom bonova od jedne i pet kuna u školama, vrtićima, tvrtkama, ustanovama i udrugama te na trgu, kao i u akcijama prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u trgovačkim centrima i općinama.

– Bonovi solidarnosti prodavali su se u i sjedištu koprivničkog Crvenog križa te u našem Klubu umirovljenika Volonter penzioner, a naši sugrađani imali su i mogućnost uplate na žiro račun putem barkoda – zaključili su.

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
zatvori