Petak, 26. travnja 2024.

[POKLANJAMO] Znamo tko će uživati u kazališnoj predstavi ‘I živjele su sretno’

Portal Drava.info vodi vas na kazališnu predstavu “I živjele su sretno”.

Predstava je na rasporedu u subotu 13. studenog s početkom u 20 sati u Ludens teatru.

Sretna dobitnica kojoj poklanjamo tri ulaznice je Andrea Franjo. Upute o preuzimanju poslali smo vam u inbox.

Iz Ludens teatra poručuju da su s obzirom na uvođenje novih protuepidemijskih mjera primorani smanjiti broj posjetitelja na predstavi na 49 sjedećih mjesta. Ostatak ulaznica je povučen iz prodaje te je broj slobodnih mjesta popunjen (za dodatna pitanja nazvati broj mobitela 0977583367).

– Predstava je bila najavljena prije mjera i ulaznice su puštene u prodaju bez traženja COVID potvrda. Iz tih razloga smatramo kako nije u redu od nas mijenjati uvjete prodaje u zadnji tren, tj. par dana prije predstave. Mi ćemo osigurati razmak i dobru zabavu, vi ponesite maske i dobru volju. No, svakako ćemo tražiti COVID potvrde za dolazak na naše buduće izvedbe pa Vas molimo da se pripremite. Ostanite zdravi i pazite na sebe i druge – zaključuju u Ludensu.


Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara ili drži propitkivat će predstava “I živjele su sretno…?” u kojoj će se, na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi naći Snjeguljica, Pepeljuga i djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ. Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini na prvi pogled…

Dekonstrukcijom bajki propitkuje se koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo. Propitkuju se i stereotipi, klišeji te opozicije u muškim i ženskim društvenim ulogama. Kroz predstavu bi se pokazao i nevjerojatan civilizacijsko-tehnološki pomak u zadnjih 100 godina, kojeg otvara sama postavka da se Trnoružica probudila nakon 100 prospavanih godina. Kako izgleda njezin život u suvremenom svijetu i kako mu se brzo prilagodila te kada iz nje proviruje svijet u kojem je odrasla pokazat će predstava.

zatvori