Petak, 26. travnja 2024.

Počela je izrada Strategije razvoja grada do 2030., na radionici definirani ciljevi i mjere

U Inkubatoru kreativnih industrija u utorak i srijedu održana je dvodnevna radionica radnog naziva “Strateško planiranje razvoja grada Koprivnice do 2030. godine”.

Radionica je održana u sklopu procesa izrade nove Strategije razvoja grada Koprivnice koja će definirati smjer razvoja grada do 2030. godine.

– U periodu izrade utvrdit će se nove smjernice i definirati strateški ciljevi koji će pridonijeti održivom, uključivom i pametnom razvoju grada. Cilj je u izradu Strategije uključiti predstavnike različitih sektora te međusobnom raspravom, idejama, prijedlozima, ali i kritikama kreirati što kvalitetnije smjernice razvoja grada – objasnili su iz Gradske uprave.

Tako je na radionici napravljena SWOT analiza, definirani su strateški ciljevi i mjere koje bi te ciljeve trebale ostvariti te su definirani ključni pokazatelji uspješnosti.

Na radionici su sudjelovali pročelnici iz Gradske uprave, ravnatelji škola, vrtića i gradskih ustanova, poduzetnici, obrtnici, predstavnici udruga civilnog društva i sportaši. Prvoga dana također su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

zatvori