Petak, 26. travnja 2024.

OBNOVA PROČELJA Jakšić: Svaka takva investicija je najbolji način da čuvamo ono što su naši preci razvijali desetljećima

Sredstvima Grada Koprivnice, Ministarstva kulture i medija te Župe svetog Antuna Padovanskog obnavlja se pročelje crkve sv. Antuna Padovanskog u Koprivnici.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je Dravi.info da Ministarstvo i Grad sudjeluju svaki sa 100.000 kuna, a dio su osigurali i župljani koji su se uključili u ovu akciju.

– Radi se o sanaciji sjevernog pročelja same crkve, dakle pripremni radovi, novo žbukanje I sve ono što je potrebno napraviti po procjenama struke na tom pročelju – istaknuo je Jakšić.

Napomenuo je da je rok za završetak radova do kraja godine, a vjeruje da će tako i biti realizirano.

– Imamo doista sakralne objekte kojima se možemo ponositi, koji imaju jednu bogatu tradiciju i koji govore o našoj kulturnoj baštini. Svaka takva investicija, koliko god velika ili mala bila, u naše crkve, u sinagogu, u pravoslavnu crkvu, je najbolji način da čuvamo ono što nosimo u sebi, i što su naši preci i generacije čuvali i razvijali desetljećima – zaključio je Jakšić.

zatvori