Petak, 26. travnja 2024.

Nova aplikacija koprivničke knjižnice ‘Mitska bića – digitalna priča’ za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta dostupna putem Google Playa

Aplikacija “Mitska bića – digitalna priča” edukativna je animirana i interaktivna slikovnica za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Aplikacija sadrži osam uzbudljivih epizoda u kojima se pojavljuju stvorenja i likovi iz narodnih predaja, mitova i legendi vezanih uz rijeku Dravu, podravski i prigorski zavičaj. Projekt je u sklopu programa “Godina čitanja 2021.” ostvarila Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice. Medijski pokrovitelj je Radio Drava.

Slikovnice su napisala i ilustrirala djeca u radionicama programa “Princeza na kraju svijeta” pod vodstvom književnice Ivane Kranželić. U drugoj fazi projekta slikovnice su proširene animacijom i interaktivnim sadržajima te su dopunjene informativnim tekstom o mitološkim
bićima i znamenitostima Podravine. Aplikacija sadrži i zvučne zapise koji uključuju glazbu i
ambijentalne zvukove, a korisnici ih mogu prema želji i prilagoditi. Aplikaciju i animaciju
slikovnica izradio je Ivan Ivanović, vlasnik obrta za specijalizirane dizajnerske usluge
HERESY DESIGN. Naraciju i zvučne zapise pripremali su Petra Lozo, Iva Rajković, Karlo
Kučanda i Mihovil Maloča pod pokroviteljstvom Radio Drave, dok se u pripremu informativnih tekstova, pored knjižničarka Dječjeg odjela, uključio i vanjski suradnik, povjesničar Hrvoje Petrić.

Aplikacija je besplatna i dostupna za preuzimanje putem Google Playa, a uskoro i putem App Storea.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori