Utorak, 14. svibnja 2024.

Ksenija Ostriž: Spremni smo za COVID potvrde, procijepljenost naših zaposlenika je dobra

Pisana odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o uvođenju i kontroli COVID potvrda od utorka, trebala bi se u poslijepodnevnim satima naći na stolovima jedinica lokalne samouprave i lokalnih stožera.

Rekla je to Dravi.info zamjenica koprivničkog gradonačelnika, ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice Ksenija Ostriž i dodala da će upravo u toj odluci dobiti detalje koji nisu bili dosad poznati i razriješeni.

– Za zaposlenike Gradske uprave kao i ostalih ustanova i tvrtki koje su u vlasništvu lokalne samouprave znači da moraju prilikom dolaska na posao pokazati COVID potvrdu ili negativan test s time da će se testirati dva puta tjedno. Na ulazu u Gradsku upravu imamo portira koji je i dosad uzimao potrebne podatke, a tako će sada kontrolirati i COVID potvrde. Mislim da neće biti problema sa samim provođenjem jer zapravo su ljudi u posljednje dvije godine već naviknuti da puno toga rješavaju telefonom ili mailom – kazala je Ostriž.

Kada je riječ o procijepljenosti djelatnika, Ostriž je napomenula da su u Gradskoj upravi na 93 posto.

– Neke gradske ustanove i tvrtke su u 100-postotnoj procijepljenosti, kao što su Poduzetnički inkubator, APOS, Muzej grada Koprivnice, Knjižnica i čitaonica Fran Galović je na više od 80 posto, nešto je manja procijepljenost u vrtiću, Komunalcu, Koprivničkim vodama te JVP-u Koprivnica, ali oni su isto jučer pristupili organiziranom cijepljenju – zaključila je Ostriž.

zatvori