Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Grad Koprivnica pristupio LAG-u Izvor, Ostriž: Na taj ćemo način još više podupirati razvoj poljoprivrede

Grad Koprivnica novi je član Lokalne akcije grupe Izvor.

Kako je Dravi.info objasnila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, na taj će način iz Gradske uprave još više podupirati razvoj poljoprivrede i brinuti o unapređenju kvalitete života u gradu te osobito u prigradskim naseljima.

– Kad smo razmišljali na koji način još više poduprijeti razvoj naših OPG-ova, kojih ima više od 800 na području grada i prigradskih naselja, zaključili smo da to možemo učiniti uz sredstva Lokalne akcijske grupe Izvor – kazala je Ostriž.

U LAG Izvor koji ima sjedište u Ludbregu, a obuhvaća gradove i općine od Varaždina do Koprivnice, Gradska je uprava primljena nakon pregovora, dodala je Ostriž. Riječ je o zajednici odgovornih ljudi koji veću kvalitetu života ostvaruju racionalnim korištenjem resursa i uravnoteženim razvojem svih dijelova zajednice uvažavajući pritom postojeće kulturne i tradicijske vrijednosti.

– Ovom su suradnjom obje strane zadovoljne. Oni su sretni što smo im s brojem stanovnika izuzetno podigli samu jačinu tako da su postali jedan od deset najjačih LAG-ova u Republici Hrvatskoj. S druge strane, za naše građane će biti zanimljivo to što će si jednom ili dva put godišnje kroz male komunalne akcije vrijednosti 100.000 do 200.000 kuna imati prilike unaprijediti kvalitetu života. Uz to, posebno će biti raspisani natječaji za OPG-ove koji mogu ostvariti bespovratna sredstva za svoje poslovanje – objasnila je Ostriž.

Misija i ciljevi LAG Izvora u potpunoj su sinergiji s razvojem Grada Koprivnice i mogu doprinijeti bržem i jednostavnijem ostvarenju ciljeva, stoji u odluci o pristupanju Grada Koprivnice članstvu Lokalne akcijske grupe Izvor koju su na zadnjoj sjednici potvrdili i koprivnički gradski vijećnici.

zatvori