Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Gimnazijski eTwinning projekti nagrađeni nacionalnim i europskim oznakama kvalitete

Učenicima i nastavnicima Gimnazije Fran Galović Koprivnica dodijeljene su eTwinning oznake kvalitete za aktivnosti koje su provodili tijekom osam projekata u nastavnoj godini 2020./2021.

Iz škole su poručili da su oznake kvalitete dobivene su za brojne aktivnosti među kojima je i čak pet projekata profesorice Marine Njerš na kojima su učenici mogli poboljšati svoje matematičke vještine.

Pod vodstvom profesorice Maje Maček Treščec te profesora Petre Žiga i Zvonimira Treščeca učenici su u sklopu projekta “Reveal the Folk Meteorology” radili na proučavanju pučke meteorologije. Na projektu je devet mjeseci radilo 13 nastavnika sa svojim učenicima iz čak devet škola; po dvije škole iz Turske, Litve i Španjolske i jedna iz Poljske i Rumunjske.

Projektom “Glazba jučer, danas, sutra” koordinirala je profesorica Darija Kivač, a u projekt je bila uključena i Kristina Vladušič, profesorica mentorica iz IX. gimnazije Zagreb. Projektu su se na poziv osnivačica priključile Gimnazija Sesvete s profesorom Nikolom Sebastijanom Jambrošićem i Gimnazija Nova Gradiška s profesoricom Danijelom Šmuljić Matošević.

– Tijekom projekta učenici su istražili razvoj glazbe i njen utjecaj na život nekad, danas i sutra. Istražili su kako je razvoj tehnologije utjecao na glazbu i njenu prisutnost u životu ljudi. Korištenjem IKT alata istražili su i usporedili život umjetnika nekad i sad, razdoblja u kojem su živjeli i djelovali te prednosti i nedostatke istog. Najzanimljiviji dio projekta bio je intervju s raznim umjetnicima, pjevačima i glazbenim urednicima: Jacques Houdek, Ana Jazbec, Lana Genz, Matej Predojević Petrić, Filip Novosel, Natalija Imbrišak, Eric Vidović i Dalibor Grubačević – naglasili su.

Iz škole su dodali da je povodom godine čitanja profesorica engleskoga jezika Martina Grgac s učenicima 1.B razreda radila na poboljšanju jezičnih kompetencija i promicanju čitanja na stranome jeziku u sklopu međunarodnog projekta “LEARN – Languages are Easy with Active Reading and Narration”. U projekt su bili uključeni i učenici OŠ Braća Radić pod vodstvom nastavnice Ane Jelić, koja s njima provodi dodatnu nastavu iz engleskoga jezika.

– Sudionici su izrađivali digitalne plakate i prezentacije na engleskome jeziku te audio materijale kako bi učenicima u Latviji, Poljskoj, Španjolskoj, Turskoj Italiji predstavili i s njima podijelili književna djela koja jedni drugima preporučuju za čitanje. Također su i njih čuli kako čitaju preporučena djela na engleskome jeziku i u originalu – zaključili su.

Izvor: Gimnazija Fran Galović Koprivnica
zatvori