Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Vlasnicima smještanih kapaciteta osigurano 350.000 kuna, Koren: Doživite današnji susret kao naše priznanje vama

Vlasnici i predstavnici OPG-ova, obrta, apartmana i hotela s područja Koprivničko-križevačke županije danas su u prostorijama Županijske uprave potpisali ugovore za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta vrijedne 350.000 kuna.

Sredstva su osigurana za 20 privatnih poduzetnika, a kako je to rekao koprivničko-križevački župan Darko Koren, službenim potpisivanjem, uz svojevrsnu promociju prisutnih, valja ukazati i na činjenicu da potencijali direktne financijske potpore nisu iskorišteni u potpunosti.

– Dobro smo počeli s ovim vidom potpora, želimo da budete zadovoljni i uspješni te da razdoblje koronavirusa prebrodimo svi zajedno. Vaš sektor je izuzetno izložen i trpi velike štete – sreća u nesreći je da je Hrvatska ovu godinu u sektoru turizma tijekom ljeta prebrodila relativno dobro, no to nije ni blizu onoga što potencijali omogućuju, pogotovo ovdje na kontinentu. Smještajni kapaciteti kod nas nisu blizu zadovoljavajuće razine, a kako bi netko ulagao, mora u tome vidjeti svoj interes i profit. Mi u javnom sektoru ne možemo biti poduzetnici, no imamo svoju ulogu u razvoju turizma. Doživite današnji susret kao naše priznanje vama na trudu u svemu što činite – naglasio je Koren.

Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, nastavila je kako su podijeljena sredstva osigurana iz proračuna turističke zajednice, a intencija upućenog javnog poziva bila je unaprijediti kvalitetu, otvoriti nove smještajne kapacitete, ali i povisiti broj noćenja i dolazaka.

– Veseli me da ćemo od 20 ukupno pristiglih prijava po završetku projekata imati pet novih registriranih smještajnih objekata na podruju županije. Uvijek vam treba više pomoći, ovo je prvi javni poziv, ali ne i zadnji – istaknula je Sočev.

Nikolina Lončar uime koprivničkog Hotela Zlatan spomenula je potom da svaka potpora puno znači.

– Svaki potporu do sad smo iskoristili pošto smo veliki hotel. Unaprijedili smo mnogo toga, a gledamo da svake godine u nešto ulažemo. Samim time nam se dogodi da nam uskočite u pravo vrijeme – zaključila je.

Spomenimo da su se prisutnima obratili i Martin Jušta, vlasnik OPG-a s đurđevačkog područja, dok je križevački kraj reprezentirala Petra Stančić, vlasnica kuće za odmor.

zatvori