Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO: VESELO DRUŽENJE Male Točkice i Zvjezdice upriličile izložbu ‘Moj grad Koprivnica’

Dan uoči 665. rođendana našeg grada u objektu Pčelica Dječjeg vrtića Tratinčica upriličena je prigodna izložba likovnih radova malih Točkica i Zvjezdica pod nazivom “Moj grad Koprivnica”.

Izložba je dio projekta o Koprivnici koji s mališanima provode njihove odgojiteljice Irena Sertić, Ksenija Zember, Sanja Petković i Alma Terzić.

Kako nam je rekla Irena Sertić, radovi su bili izloženi na terasi objekta Pčelica, a mogli su ju vidjeti roditelji koji su ujedno sudjelovali i u kratkoj radionici s sa svojom djecom.

– Crtali su svoj dom, svoju kuću ili zgradu u kojoj žive, onda svoju obitelj na prozorima, u dvorištu, na ogradi. Imamo jako dobru suradnju s roditeljima, uvijek smo nastojali da takva njihova uključenost bude što češća i da svaki roditelj bude prisutan na ponos svog djeteta. Najljepše od svega je da su djeca sretna i ponosna na to što su mame i tate došli na izložbu i na radionicu – dodala je Ksenija Zember.

Sertić je objasnila da se ovaj projekt provodi cijelu pedagošku godinu, a s obzirom na to da ovi mališani iduće godine odlaze u školske klupe, cilj je da što bolje upoznaju svoj grad.

– S djecom smo obilazile važnija mjesta u Koprivnici, institucije, ustanove i spomenike. Krajnji cilj je stjecanje znanja o gradu u kojem žive, snalaženje u gradu, upoznavanje ustanova, samostalno kretanje gradom uz poštivanje prometnih propisa, upoznavanje sa znamenitostima i slično – istaknula je Sertić i napomenula da su dosad primjerice posjetili Bazene Cerine, Turističku zajednicu Grada Koprivnice, obišli su spomenike biciklu, tržnicu, bedeme, a još ih mnogo toga čeka u narednom razdoblju.

Dodajmo da im je u planu na kraju projekta napraviti i slikovnicu.

zatvori