Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

FOTO Predstavljen novi Podravski zbornik u Galeriji Mijo Kovačić

Novi Podravski zbornik predstavljen je jučer u Galeriji Mijo Kovačić.

Svečanost je održana u sklopu obilježavanja 5. Dana Muzeja grada Koprivnice te obilježavanja Dana grada Koprivnice.

Podravski zbornik pokriva regionalno područje Podravine od Pitomače do Ludbrega, okuplja brojne autore koji svojim radovima obrađuju različite teme i područja, pružajući na taj način korisne informacije velikom krugu zainteresiranih čitatelja i korisnika.

– Riječ je o jedinom kulturološkom godišnjaku u Podravini koji kontinuirano izlazi više od četiri desetljeća tijekom kojih je koncepcijski doživio tek manje promjene zadržavši temeljnu ideju pokretača koji su ga zamislili kao znanstveno-popularnu publikaciju, koja će privlačiti ne samo stručnu javnost već i širi krug čitatelja – kazao je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice i glavni urednik Podravskog zbornika.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je da je ova svečanost lijepo finale proslave 665. rođendana našeg grada.

– Hvala cijeloj ekipi predvođenoj ravnateljem te svim suradnicima i autorima na trudu koji su si dali da opet imamo Podravski zbornik, nešto s čime se volimo dičiti. Sadržaj koji vidimo u Podravskom zborniku je dokaz da bez obzira na sve krize i događanja Grad i Podravina su išli naprijed i stvorili su baštinu i povijest koju danas imamo i kojoj se veselimo – rekao je Jakšić.

Spomenimo da je zbornik tiskan u 800 primjeraka.

zatvori