Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Podravka uvjerljivo nadigrala Umag u domaćem prvenstvu, već sutra slijedi nova utakmica

Rukometašice Podravka Vegete jučer su svladale Umag u 10. kolu Prve hrvatske rukometne lige. Utakmica je odigrana u Sportskoj dvorani Josip Samaržija – Bepo, a rezultat je na kraju susreta bio 33:22.

Kako su poručili iz kluba, koprivnička je ekipa bila uvjerljivija i dominantnija momčad na terenu, a to je potvrdila i serija pogodaka 4-0 za rezultat 13:7. Podravkašice su na odmor otišle s još većom prednošću, nakon 30 minuta bilo je 16:9.

– U drugom poluvremenu Umažanke su uspjele smanjiti zaostatak na pet pogodaka, ali s dva brza pogotka najprije s krila, a onda iz kontre Mugoša vraća prednost Podravke ponovno na +7, a odvela je ekipu Podravke i do prvih +8 u 42. minuti susreta. U nastavku je Podravka nastavila povećavati razliku i uz još lijepih akcija, brzih pogodaka iz kontri dolaze Koprivničanke do krajnjeg rezultata 33:22 i upisuju nova dva boda u domaćem prvenstvu – poručili su iz kluba.

Sjajan je dan imala Ilyna koja je bila stopostotna u jučerašnjem susretu s ukupno osam postignutih pogodaka. U sastavu su bile i Stelmakh i Milosavljević, ali nisu ulazile u igru jer se čeka njihov potpuni oporavak za nove izazove koji slijede.

– Nakon teške utakmice i puta te povratka iz Borussije htjele smo pokazati da smo dobra ekipa. Moram reći da nam je i dalje teško zbog onoga što se desilo, ali radit ćemo i trenirati dalje te dati sve od sebe i u domaćem prvenstvu, a i u hrvatskoj ligi – rekla je Dzyiana Ilyna.

>> FOTO Podravkašice upisale još jedan poraz u Ligi prvakinja, bolja je ovog puta bila Borussia

– Još nismo kako treba izašli iz autobusa, a već je nova utakmica iza nas. Puno će još Drave proteći da se oporavimo od onoga što se dogodilo u Dortmundu, ali moramo se okrenuti dalje. Što se tiče želje i volje, utakmica je bila na solidnoj razini iako smo na startu utakmice promašili puno zicera, ali to je valjda ono na čemu moramo poraditi. Pobijedili smo te je ispred nas trening, ali i nova utakmica. Ritam je takav kakav je i to se znalo i na početku sezone, a mi i dalje moramo trenirati i još se malo uglazbiti – rekao je nakon utakmice trener Goran Mrđen.

Dodajmo da Podravkašice već sutra putuju u Dugo Selo gdje će u sklopu 11. kola domaćeg prvenstva igrati protiv tamošnje ekipe. Utakmica je na rasporedu u 20 sati.

zatvori