Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Na Sveučilištu Sjever otvorena izložba ‘Pogled s prozora’

Na Sveučilištu Sjever u Koprivnici danas je otvorena izložba “Pogled s prozora”.

Projekt je to kojeg potpisuje Mario Periša, a na izložbi su predstavljeni radovi 30 autora.

– U razdoblju intenzivnih COVID mjera “pogled s prozora” bio je gotovo jedina mogućnost socijalizacije u prilikama života tijekom karantene. Naslovom natječaja ujedno se aludira i na povijesno značenje prve trajno fiksirane fotografske slike nazvane “Pogled s prozora” u Le Graci, koju je načinio Joseph Niepce oko 1826 godine – rekao je Periša.

Dodajmo kako se izložba realizira kroz tri inačice i to virtualnom šetnjom Sveučilišnim centrom Varaždin, kao fizički galerijski postav u Sveučilišnom centru Koprivnica te instalacijom u prostoru video rada, koji predstavlja predavanje o istoimenoj temi “Korona latentna slika fotografskog medija” u kojem studenti u sveučilišnim prostorijama slušaju snimljeno izlaganje koje je intonirano iskustvom online nastave.

Izložbu je otvorio Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, a otvorenju su prisustvovali i Mario Tomiša, prorektor Sveučilišta Sjever, Zoran Predin, proslavljeni slovenski kantautor, te Mario Periša, profesor na Sveučilišta i autor projekta u sklopu kojega je održana izložba.

Izložba ostaje otvorena do 20. studenog.

zatvori