Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Mlade Podravkašice na gostovanju upisale uvjerljivu pobjedu i remi

Iza momčadi Podravke 3 Rukometnog kluba Podravka Vegeta uspješan je vikend.

Mlade nade Podravke na gostovanju su tako remizirale s Osijekom rezultatom 32:32, ali i upisale uvjerljivu pobjedu od 43:15 protiv Orahovice.

Kako je za klupske stranice napisao trener momčadi Nenad Smiljanec, prva utakmica Podravkinih djevojčica s Osijekom bila je prava rukometna poslastica.

– Uvod u utakmicu bio je blago napet, no rezultatski izjednačen. Igralo se gol za gol što je označeno rezultatom 6:6 u osmoj minuti. U sljedeće dvije minute puno iskusnije Osječanke koriste trenutke nepažnje Podravkinih igračica i u samo dvije minute napravile su naizgled uvjerljivi odmak za rezultat 10:7. U naredne tri minute dolazi do značajnog preokreta, na terenu kao da nema Osijeka, a dominira Podravka te u samo tri minute dolazi do izjednačenja 11:11 u 13. minuti. Ponovno se igra gol za gol do 18. minute i rezultata 14:14. Iako “zelenije”, Podravkašice igraju kvalitetnije s manje grešaka i do poluvremena grade prednost od tri gola te odlaze na odmor vodstvom 19:16 – istaknuo je.

Drugo poluvrijeme Podravkašice su nastavile u istom ritmu, dodao je.

– Podravka igra bolje, stvara prilike, ali izostaje realizacija. To koriste Osječanke te u prve tri minute drugog poluvremena izjednačavaju 19:19. Igra se istim ritmom i s istim greškama te u 14. minuti drugog dijela Osječanke u par navrata imaju prednost od tri gola do 43. minute kada vode 28:25. U zadnjih sedam minuta utakmice Podravkine kadetkinje zbijaju redove i resetiraju igru na postavke iz prvog poluvremena. U zadnjih sedam minuta primaju četiri i postižu sedam golova, a svoj zadnji gol postižu tri sekunde do kraja za izjednačenje te na kraju neriješeni rezultat 32:32, ali po zalaganju rezultat vrijedan pobjede – spomenuo je.

U utakmici s Orahovicom Koprivničanke od samog početka ostvaruju prednost 5:0 i pokazuju da su znatno kvalitetnija ekipa što im omogućava da igraju smireno s točno odrađivanim zadacima za uvježbavanje igre, kako u napadu tako i u obrani, objasnio je Smiljanec.

Rezultat svega odlično je odrađen vikend.

– Odigrale su dvije izvrsne utakmice i što je u sportu najvažnije, izvukle su pouku da utakmica nije gotova sve do zadnjeg sudačkog zvižduka. To je borba kakvu želimo gledati u narednim izazovima – zaključio je.


Za Podravku 3 igrale su: Gabrilea Domović 1, Ena Cvelber 6, Jana Miklić 8, Petra Djurdja 1, Lara Zvonar 8, Lea Smiljanec 16, Iva Stručić, Magdalena Rumek 2, Tara Đelekovčan 17, Dorotea Sinjeri, Lana Hrnčić 2, Chiara Markić 2, Lucija Horvat, Ana Javorić 10 i Nika Galinec.

zatvori