Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Hrvači Podravke tijekom vikenda postigli sjajne rezultate

Iza članova Hrvačkog kluba Podravka uspješan je sportski vikend.

U klubu govore kako su u Zagrebu na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom boje Podravke branili Filip Verčević u kategoriji do 74 kilograma i Alen Nogić do 79 kilograma.

– Filip je ovoga puta ostvario dvije pobjede protiv dvojice hrvača iz Sesveta, dok je u finalu u neizvjesnoj borbi do samoga kraja izgubio od predstavnika Splita i tako završio na drugom mjestu. Alen je u grupnoj fazi započeo porazom od predstavnika Sesveta da bi nakon toga ostvario dvije pobjede protiv hrvača iz Like i drugog hrvača iz Sesveta čime si je osigurao polufinale s prvo plasiranim iz druge grupe. Nažalost, Alen je izgubio u polufinalu od predstavnika Herkula što ga je dovelo do borbe za broncu u kojoj je pobijedio hrvača iz zagrebačkog Metalca – objašnjavaju u klubu i dodaju kako se na natjecanju okupilo 70-ak juniora iz 16 klubova.

Uz to, Lana Nogić je na Prvenstvu Mediterana u Grčkoj ostvarila brončanu medalju uz tri pobjede i jedan poraz.

– Početak samog natjecanja je bio vrlo uspješan te se Lana pobjedama protiv predstavnice Srbije pa nakon toga i Sjeverne Makedonije plasirala u polufinale. Nažalost, u polufinalnoj borbi od nje je bila bolja Španjolka te se na kraju još jednom morala dokazati protiv makedonske predstavnice. U vrlo teškoj i neizvjesnoj borbi akcijom za dva boda u samom završetku, odnosno u posljednjih 10 sekundi, osigurala si je pobjedu koja joj je donijela treće mjesto i brončanu medalju – zaključuju u klubu.

zatvori