Utorak, 14. svibnja 2024.

Atelieri Koprivnica otvaraju svoja vrata, radove predstavlja 14 koprivničkih umjetnika

Atelieri Koprivnica ove godine po deveti put organiziraju Dan otvorenih vrata odnosno godišnju izložbu članova udruge, a održat će se u subotu s početkom u 18 sati.

– Kao i prošlih godina, fokusirani smo na predstavljanje radova 14 koprivničkih umjetnika koji će biti izloženi u radnim prostorima članova i kroz cijeli prostor Ateliera, a publika će imati priliku pobliže upoznati njihov rad i atmosferu jedinog umjetničkog i radnog prostora ove vrste u županiji – rekla je Tanja Špoljar, kustosica AK galerije.

Ove godine tako izlažu Iva Bolfek, Izabela Čuni, Dražen Eisenbeisser, Antonio Grgić, Ivan Gundić, Zvonimir Haramija Hans, Ivan Ivanović, Bojan Koštić, Teodora Lukavski, Darko Markić, Željko Mucko, Tomislav Sertić, Gordana Špoljar Andrašić i Sunčanica Tuk.

Špoljar dodaje da uz izložbu u ateljeima, u AK galeriji u 19 sati otvaraju i samostalnu izložbu Darka Bavoljaka “Povratak” koja se sastoji od 12 crno bijelih analognih fotografija nastalih na Medvednici u vrijeme lockdowna, nakon čega je u 21 sat koncert koprivničkog glazbenika Ivana Grobenskog uz pratnju Marina Hraščanca i Nikole Milosavljevića.

Podsjetimo, Atelieri Koprivnica su organizacija koja od 2012. godine djeluje na području Koprivnice, u kompleksu bivše vojarne, sadašnjeg kampusa, gdje upravlja prostorima umjetničkih ateliera te nezavisnim galerijskim prostorom – AK galerijom, a u devet godina djelovanja u prostoru AK galerije i Ateliera Koprivnica održano je više od 100 događanja. Unutar organizacije djeluje 16 umjetnika te tročlani kustosko-dizajnerski tim AK galerije.

Špoljar ističe da su Atelieri Koprivnica jedina organizacija te vrste na području županije koja okuplja umjetnike i upravlja prostorima ateliera, vodi nezavisni galerijski prostor fokusiran isključivo na suvremene umjetničke prakse, provodi edukativne aktivnosti iz područja suvremene umjetnosti i kulture te provodi rezidencijalni program koji se bavi specifičnostima bivšeg vojnog kompleksa.

Dodajmo na kraju da će se Dan otvorenih vrata održati od 18 do 23 sata, a posjet događanju moguć je samo uz pridržavanje svih trenutno važećih epidemioloških
mjera.

zatvori