Nedjelja, 6. listopada 2024.

AKCIJA POVODOM MARTINJA Sankcionirano 85 pijanih vozača, rekorder u pola bijela dana s 3,22 promila sjeo na bicikl

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od 5. do 15. studenog proveden je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača povodom proslave Martinja.

Iz policije poručuju kako je tako tijekom trajanja akcije izvršen nadzor 1.334 vozača, alkotestirano je njih 835, sankcioniran je 601 prometni prekršaj, a od čega je 85 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Pod utjecajem alkohola bilo je 15 mladih vozača.

– Zbog vožnje pod utjecajem alkohola u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena su bila četiri vozača, dok je 17 vozača bilo uhićeno. Provedeno je 15 žurnih prekršajnih postupaka te su tri vozača predana u zatvor u Bjelovaru. Od dva vozača privremeno su oduzeti automobili kojima su prekršaji počinjeni – objašnjavaju.

Po pitanju najveće koncentracija alkohola, ona je zabilježena u četvrtak u 13:30 u Velikoj Mučni nedaleko Koprivnice kod 58-godišnjaka koji je vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 3,22 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

– Ističemo i 35-godišnjaka koji je u subotu u 18:35 u Starogradskoj ulici u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 2,83 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva – dodaju u policiji.

Sankcionirana su i 272 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama.

U policiji još napominju kako vozači pod utjecajem alkohola i nadalje u velikom broju sudjeluju u prometu na cestama i pri tome čine prometne nesreće pa će se zbog toga na području uprave i nadalje vršiti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.

– Pozornost će se posvetiti i nadzoru ostalih najtežih prometnih prekršaja te nadzoru recidivista i mladih vozača – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori