Subota, 27. travnja 2024.

[2. ŽNL] U derbiju kola Sokol odlazi u Koprivničke Brege, Starigrad dočekuje uvijek neugodni Podravec

Svemu lijepom jednom dođe kraj, tako se ovog vikenda igra posljednje jesensko kolo Druge županijske nogometne lige.

Liga kao da je jučer počela, a iza nas je 12 uzbudljivih kola u kojima su svi zaljubljenici u nogomet iz vikenda u vikend uživali u utakmicama svojih omiljenih klubova, ljutili se i veselili.

Jesenski prvak već je odavno poznat, a riječ je o Mladosti iz Koprivničkih Bregi koju je trener Edi Blažeković uštimao u neumoljivog egzekutora s tek dva poraza i 10 uvjerljivih pobjeda. Koliko su neumoljivi bili igrači Mladosti, govori podatak o gol razlici od čak plus 21 pogodak u korist jesenskih prvaka.

Baš kao što je poznat prvak, poznata je i momčad koja se našla na neslavnom posljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici, a riječ je o Fugaplastu koji je u dosadašnjih 12 kola osvojio svega šest bodova, što je duplo manje od Mičetinca i Podravca koji se nalaze na 12. i 13 mjestu s 12 osvojenih bodova.

Za razliku od prve i posljednje momčadi, borba za viceprvaka lige u punom je jeku. Čak četiri kluba još su u igri. Prugovac i Starigrad trenutno se nalaze na diobi drugog mjesta s 23 sakupljena boda. Upravo su te momčadi jedine koje su uspjele pobijediti jesenske prvake te će jedna od njih najvjerojatnije biti jesenski viceprvak lige. U igri za drugu poziciju u teoriji su još i Prekodravac te iznenađenje prvenstva, Sokol iz Sokolovca, koji imaju sakupljen 21 bod. Sokol je u ligu ove godine stigao iz Treće lige te je sa zavidnim igrama zasluženo u samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Upravo Sokol ovog vikenda ima najteži ispit jer gostuje u Koprivničkim Bregima kod Mladosti.

Bit će to i derbi kola koji će se igrati u subotu, a kojim će se ekipe oprostiti od turbulentne 2021. godine te otići na zasluženi odmor.

Subota je rezervirana za još jedan vrlo zanimljiv dvoboj, naime u Starigradu gostuje Podravec. Iako je na papiru Starigrad izrazit favorit, Podravec ove godine najbolje partije igra upravo u gostima.

Kolo se nastavlja u nedjelju u 11 sati kada se igraju preostali susreti. Utakmice se igraju ranije zbog toga što Hrvatska nogometna reprezentacija od 15 sati igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Rusije za Svjetsko prvenstvo.

Omladinac iz Herešina po treću uzastopnu pobjedu odlazi u goste Gošku, koji je prošlog tjedna pretrpio težak poraz u Sokolovcu od čak 7:0.

Mičetinac nakon što se prošlog tjedna pobrinuo za jedno od najvećih iznenađenja kola pobijedivši Prekodravac 3:1, u nedjelju dočekuje iznimno neugodnog Rudara iz Glogovca.
Prugovac odlazi na gostovanje u Gornju Rijeku, dok Čvrstec na domaćem terenu dočekuje Hrvatski bojovnik.

Posljednji susret, veliki je prekodravski derbi u kojem Fugaplast na domaćem terenu dočekuje velikog favorita Prekodravca.


Raspored 13. kola Druge županijske nogometne lige:

13.11.2021 14:00 Starigrad NK Starigrad – NK Podravec
13.11.2021 14:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Sokol
14.11.2021 11:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Hrvatski bojovnik
14.11.2021 11:00 Gotalovo NK Gošk – NK Omladinac
14.11.2021 11:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Prugovac
14.11.2021 11:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Rudar (G)
14.11.2021 11:00 Gola NK Fugaplast – NK Prekodravac

zatvori