Subota, 27. travnja 2024.

[2. ŽNL] Jesenski prvaci odlaze u Prugovac, Rudar u susjedskom derbiju dočekuje Starigrad

Još su svega dva kola ostala do kraja jesenskog dijela Druge županijske nogometne lige.

Nakon uzbudljivog prošlotjednog kola u kojem je bilo nekoliko iznenađenja, Mladost iz Koprivničkih Bregi pobjedom nad Podravcem od 2:1 osigurala je naslov jesenskog prvaka. Bregovci trenutno na svom kontu imaju 30 bodova što je devet više od trenutno drugoplasiranog Prekodravca i čak 10 više od Prugovca i Starigrada koji se nalaze na trećem, odnosno četvrtom mjestu.

Rasterećeni Bregovci u nedjelju odlaze u Prugovac gdje će igrati derbi kola s istoimenim domaćinom. Nogometaši Prugovca u utakmicu ulaze nakon prošlotjednog kiksa kada su u gostima izgubili od Goška. Domaćini nedjeljne utakmice zasigurno će biti željni punog plijena i ispiranja gorkog okusa poraza od prošlog tjedna. No, unatoč prednosti domaćeg terena u utakmicu ipak ne ulaze kao favoriti jer je bregovska Mladost ove godine pokazala kvalitetu zbog koje je zasluženo na prvom mjestu na ljestvici.

Veliki susjedski derbi ove će se nedjelje igrati u Glogovcu gdje domaćem Rudaru u goste dolazi veliki rival Starigrad. Obje su momčadi prošlog tjedna neočekivano poražene. Starigrad je na domaćem terenu s 2:0 izgubio od Prekodravca, dok je Rudar u gostima poražen od Gornje Rijeke s 3:0. Gorak okus poraza bit će imperativ za obje momčadi tako da bi ova utakmica mogla biti itekako atraktivna.

Omladincu u Herešin dolazi Čvrstec. Riječ je o izravnom dvoboju za sredinu prvenstvene ljestvice. Domaćini se trenutno nalaze na osmom mjestu s 14 bodova dok gosti imaju bod više i nalaze se na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice.

Trenutno druga momčad na prvenstvenoj ljestvici Prekodravac na domaćem terenu u Ždali dočekuje Mičetinac. Iako su gosti prošlog tjedna s 4:1 svladali Fugaplast te tom pobjedom zasigurno dobili na samopouzdanju, sve osim pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje.

Nogometaši Podravca nakon prošlotjednog vrlo dobrog nastupa u Koprivničkim Bregima, gdje su pružili iznimno dobar otpor domaćinima te veći dio utakmice vodili, ove nedjelje na domaćem terenu dočekuju Gornju Rijeku. Obje se momčadi nalaze u donjem dijelu prvenstvene ljestvice te su im bodovi prijeko potrebni kako bi se podigli na prvenstvenoj ljestvici te kako bi ugodnije dočekali proljetni dio prvenstva.

“Krivac” za jedno od najvećih iznenađenja prošlog tjedna, Gošk, ove nedjelje odlazi vrlo nezgodnom Sokolu u Sokolovac. Koliko je Sokol težak protivnik najbolje govori njegova prošlotjedna pobjeda od čak 5:2 u Čvrstecu protiv istoimenog domaćina.

Posljednji susret igra se u Mokricama Miholečkim gdje Hrvatskom bojovniku u goste dolazi posljednjeplasirani Fugaplast.


Raspored 12. kola Druge županijske nogometne lige:

07.11.2021 14:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Fugaplast
07.11.2021 14:00 Ždala NK Prekodravac – NK Mičetinac
07.11.2021 14:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Starigrad
07.11.2021 14:00 Torčec NK Podravec – NK Gornja Rijeka
07.11.2021 14:00 Prugovac NK Prugovac – NK Mladost Bregi
07.11.2021 14:00 Sokolovac NK Sokol – NK Gošk
07.11.2021 14:00 Herešin NK Omladinac – NK Čvrstec

zatvori