Utorak, 7. svibnja 2024.

Županijski stožer: Uvode se dodatni termini testiranja na koronavirus, na punkt obavezno donijeti uputnicu

Dok čekate rezultate, ostanite doma, izbjegavajte bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira na to imate li simptome ili ne - jasni su u stožeru.

Testiranje na koronavirus u Križevcima i Đurđevcu provodit će se svih pet dana u tjednu.

Odluka je to Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i povećan broj testiranja.

– Testiranje će se provoditi od ponedjeljka do petka od sedam do osam sati u prostorima domova zdravlja u Križevcima i Đurđevcu. Testiranje u Koprivnici i nadalje će se provoditi na prostoru Sajmišta od ponedjeljka do subote. Uzorkovanje se provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine, odnosno na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice – objašnjavaju u stožeru.

Apeliraju na građane da poštuju dobivene termine kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi ispred domova zdravlja te time preveniralo potencijalno širenje zaraze koronavirusom.

– U suradnji sa županijskom Domom zdravlja osigurali smo i pripremili sve materijalne i kadrovske uvjete za izuzimanje uzoraka što će omogućiti veću dostupnosti zdravstvene usluge, smanjenje migracije i prijenosa koronavirusa potencijalnih nositelja na ostatak populacije te rasterećenje zdravstvenog sustava i drive-in punkta u Koprivnici – ističu u stožeru.

Također apeliraju na građane da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira na to imaju li simptome ili ne.

zatvori