Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Učenici i studenti s područja Virja mogu se javiti za kreditiranje i stipendiranje

Općina Virje raspisala je natječaj za kreditiranje učenika i studenata, kao i javni natječaj za stipendiranje studenata s područja općine.

Natječaj za dodjelu kredita Općine Virje učenicima i studentima raspisuje se za školsku, odnosno akademsku 2021./2022. godinu do kraja obrazovanja.

– Kredit će se odobriti studentima, odnosno učenicima koji podnesu uredne molbe s priloženim dokumentima, a u skladu sa sredstvima osiguranim u Proračunu Općine Virje i pravilnikom o kreditiranju učenika i studenata. Kredit iznosi 300 kuna mjesečno za učenike i 500 kuna za studente, a isplaćuje se tijekom 10 mjeseci školske, odnosno akademske godine – poručuju iz Općine.

Po pitanju javnog natječaja za dodjelu studentskih stipendija, on se raspisuje za tri studenta ili studentice s područja općine i to za:

  • dva studenta medicine za zvanje doktor medicine
  • jednog studenta za zvanje magistar muzike

– Stipendije u visini od 1.500 kuna isplaćivat će se tijekom 12 mjesečnih rata za razdoblje od 1. listopada 2021. godine do 30. rujna 2022. godine – objašnjavaju u Općini.

Dodajmo da se potpuni natječaj sa svim potrebnim informacija i obrazac zamolbe za kreditiranje učenika i studenata nalazi ovdje, a za stipendiranje studenata ovdje.

Spomenimo da se prijave na natječaj za kreditiranje učenika i studenata mogu predati zaključno s 30. listopada, dok studenti koji udovoljavaju uvjetima javnog natječaja za stipendiranje studenata dokumentaciju mogu predati zaključno s 20. listopada.

zatvori