Subota, 27. travnja 2024.

U koprivničkoj bolnici preminula osoba s koronavirusom, 155 osoba primilo treću booster dozu cjepiva tijekom vikenda

Budući da se nedjeljom ne provode testiranja na koronavirus, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako na području Podravine i Prigorja danas nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19.

– U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je jedna osoba rođena 1933. godine s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti. Trenutno je aktivno 330 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 50 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 25 pacijenata. Od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 10.323 slučaja – poručuju iz stožera.

Dodaju kako je tijekom vikenda u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv koronavirusa na kojoj su cijepljena 564 građana. Primili su prvu, drugu i treću dozu cjepiva sukladno Preporuci za primjenu treće doze imunokompromitiranih osoba i docjepljivanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Treću dozu tzv. booster cjepiva tvrtke Pfizer primilo je 155 osoba – ističu.

Spomenimo da se akcije cijepljenja u listopadu nastavljaju u srijedu od 14 do 16
sati u dvorani Strukovne škole Đurđevac, u petak od 14 do 17 sati u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima te u subotu od osam do 12 sati u dvorani Srednje škole Koprivnica.

– Na raspolaganju su cjepiva Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson – zaključuju u stožeru.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.

zatvori