Subota, 27. travnja 2024.

U knjižnici predstavljene najbolje kratke priče natječaja ‘Strah u Koprivnici’

U Knjižnici i čitaonici Fran Galović u Koprivnici u srijedu je održano Umijeće pisanja.

Iz Knjžnice i čitaonice su poručili da je riječ o događanju koje je objedinilo predstavljanje najboljih kratkih priča i njihovih autora na ovogodišnjem kreativnom natječaju knjižnice “Strah u Koprivnici” i tribinu “Od biografije do bibliografije” na kojoj je gost bio književnik Ludwig Bauer, a voditeljica Lidija Dujić.

Prvo mjesto na natječaju osvojila je “Koprivnička horor priča”, djelo Zorana Odžića iz Koprivnice. Drugo mjesto osvojila je priča “Počivalište mira”, autora Mile Božičevića iz Zagreba, dok je treće mjesto osvojila priča “Dugi put” autorice Ljiljane Štajduhar iz Kašine.

U knjižnici naglašavaju da je posebnost ovog natječaja u tome što je radnja priča treba biti smještena u Koprivnicu i u tome što nagrada nije novčana kao što je to uobičajeno na sličnim natječajima, nego u knjigama.

– Time se naglašava neodvojivost umijeća pisanja od čitanja, a što je bila i tema tribine “Od biografije do bibliografije”. O zanatu i vještinama pisanja, književnim natječajima i nagradama, njihovom utjecaju na recepciju kod čitateljske publike, o razlikama pisanja za djecu i odrasle te o utjecaju (auto)biografskih elemenata u pisanju razgovarala je s književnikom Ludwigom Bauerom Lidija Dujić. Iza njega je 30-godišnje spisateljsko iskustvo te više od 40 književnih djela za djecu i odrasle – istaknuli su.

Dodajmo da svi zainteresirani nagrađene priče mogu pročitati na mrežnim stranicama knjižnice.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori