Petak, 26. travnja 2024.

Trener Slavena uoči Šibenika: Ni Vegeta se nije smislila odmah, već je trebalo doći do nje

Nogometaši Slaven Belupa danas će u 18 sati u sklopu 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige gostovati u Šibeniku kod istoimenog domaćina.

O današnjoj, ali i skorašnjoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa koju Slaven također igra protiv Šibenika, za klupske stranice progovorio je trener Farmaceuta Zoran Zekić.

– Dvostruki dvoboj me trenutno ne zanima. Gledam i razmišljam samo o današnjoj utakmici koja je za mene kao kup, kao da se igra na ispadanje. Ne želim stavljati pritisak na igrače, ali to je naša trenutna situacija. Tako je kako je i od toga ne možemo pobjeći. Pričati sada o svemu što nam se događalo od ozljeda i pehova i tražiti neke alibije nema smisla. Želim da budemo čvršći, puno okomitiji i konkretniji u fazi obrane i napada – rekao je.

Istaknuo je kako u većim dijelovima prethodno odigranih utakmica protivnici nisu bili bolji od koprivničke momčadi.

– Dojam je da smo sa svim momčadima do sada igrali “al pari”, pa čak i s Dinamom, ali uvijek napravimo neku glupost, dogodi se neki trenutak koji prelomi na drugu stranu. Moramo biti mentalno jači jer se poslije svakog našeg kiksa jako teško vraćamo. Nedostaje nam i realizacija velikih prilika, ali to su očito neki životni i nogometni trenuci u kojima ti ništa ne ide. Ponavljam, ne tražim alibije, ali nije ova cjelokupna situacija od jučer. Teško je naći izlaz iz toga svega, ali nema plakanja. Moramo vjerovati, raditi i zaista mislim da nam treba samo jedan pozitivan rezultat da se sve okrene – objasnio je.

O sastavu i sustavu momčadi protiv Šibenika tek treba odlučiti, dodao je Zekić.

– Užasno me živcira što moramo miksati, ali s druge strane praktički su svi igrači do sada dobili svoju priliku. Još uvijek nismo pronašli dobitnu formulu, a sustav i sastav nam diktiraju i ozljede koje imamo u zadnjoj liniji. Čim pronađemo formulu nećemo više lutati, a ja sam uvjeren da će to biti uskoro – naglasio je.

Podsjetimo, Šibenčani su u prošlome kolu svladali Hajduk, a ove sezone pružaju jako dobre igre.

– Šibenik se jako digao ove sezone. Zaista mi se sviđaju. Dolaskom Jakoliša i Marina koji igraju fantastično, vjerom u sebe i kompaktnim prezentacijama stigli su i do bodova. Mislim da je to ono što i nama treba, vjera u sebe i težnja igri. Danas je nova utakmica i nova prilika za dokazivanje. Moramo željeti, boriti se i, naravno, u tome svemu pokazati i neku kvalitetu kada imamo loptu u svojim nogama. Ni Vegeta se nije smislila odmah, već je trebalo doći do nje, a kad se došlo onda je svima bilo sve jednostavnije – zaključio je Zekić.

zatvori