Petak, 26. travnja 2024.

Rotorovci Kristina Lukačević i Damir Kukec odlični na prvenstvu Hrvatske u brdskom biciklizmu

Kristina Lukačević i Damir Kukec iz Biciklističkog kluba Rotor postigli su odlične rezultate na Nacionalnom prvenstvu Hrvatske u brdskom biciklizmu, disciplini maraton koje se održavalo u nedjelju u zaleđu Vodica.

Kristina Lukačević natjecala se u kategoriji Elite na stazi A od 95 kilometara i 1.120 visinske razlike.

– Kristina je branila naslov državne prvakinje na ovoj utrci i ušla je u utrku s dosta poteškoća u pripremnom periodu, dogodio se ozbiljan pad na jednoj utrci od prije dva mjeseca koji je ostavio traga. U jakoj konkurenciji u društvu samih prvakinja, u trajanju vožnje od pet sati po suncu i vjetru na dalmatinskom kamenu i dajući od sebe zadnji atom snage i volje osvaja postolje, treće mjesto i brončanu medalju iza pobjednice Gorane Težak i drugoplasirane Ane Rumihe – poručuju iz kluba.

Damir Kukec nastupio je u kategoriji Veteran B na stazi B od 54 kilometara i 700 visinske razlike.

– Damir se našao na startu izuzetno jakih natjecatelja u kategoriji od 40 do 49 godina starosti, a prvih 10 natjecatelja u toj kategoriji su vrlo konkurentni, žestoki vozači, s puno kilometara i godina sporta u nogama, pravi prekaljeni sportaši koji svi treniraju gotovo kao profesionalci posvećeni biciklizmu. U takvoj konkurenciji osvojio je izuzetno peto mjesto, ostavivši iza sebe i neke vrlo poznate bicikliste, ispred njega su samo prvi Ivica Mesarić, drugi Tonko Juras, treći Marko Ljevar i četvrti Marin Pejdo – objašnjavaju u klubu.

zatvori