Četvrtak, 25. travnja 2024.

[POKLANJAMO] Znamo koga vodimo u Ludens teatar na predstavu ‘Bokte!’

Portal Drava.info vodi vas u Ludens teatar na predstavu “Bokte!”.

Dvije ulaznice osvojila je Emilija Cvetnić. Upute o preuzimanju ulaznica poslali smo vam u inbox.

Predstava je na rasporedu u subotu, 23. listopada s početkom u 20 sati.


Predstava tematizira odnos roditelja i djece u razdoblju od njihovog rođenja do punoljetnosti. Glavni likovi kroz čiju prizmu slušamo obiteljsku priču su arheologinja Ana i njezin muž krovopokrivač Boris skupa s njihovom djecom, blizancima, Malom i Malim.

Seciranjem obiteljskih odnosa kroz različite životne faze ova predstava prikazuje kako se roditelji nose s odrastanjem svoje djece i kako se ta djeca nose s pritiscima odrastanja i preuzimanja odgovornosti za svoje odluke. Pokušavamo doći do korijena sukoba u obitelji koji najčešće leži u pretjeranoj potrebi za zaštitom – koja često rezultira razdorom među njenim članovima.

Kroz komične, svima prepoznatljive, gotovo arhetipske dramske situacije unutar jednog doma, publika će imati priliku vidjeti odrastanje iz vizure djece i iz vizure roditelja. Sigurno će se prepoznati u većini situacija, a u najboljem slučaju, prepoznat će greške u vlastitim postupcima u okviru svoje obitelji.

Predstava je upravo zbog svoje tematske širine namijenjena odrasloj i mladoj publici jer svi smo barem jednom u životu bili dio obitelji.

zatvori