Petak, 26. travnja 2024.

Gradski proračun raste za 5,4 milijuna kuna, razlog su obnova trga, nogometni teren u Močilama i otpremnine vatrogascima

Koprivnički gradski vijećnici na današnjoj sjednici usvojili su rebalans proračuna koji je uvećan za 5,4 milijuna.

Podsjetimo, prvotni gradski proračun iznosio je 243 milijuna kuna, a nakon prvih izmjena i dopuna u srpnju iznosio je 255 milijuna kuna, da bi se nakon jučerašnjeg izglasavanja podigao na 260 milijuna kuna.

Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da zapravo nekakvih suštinskih promjena nema.

– I obnova Zrinskog trga i igralište Nogometnog kluba Močile je nešto što ide bržim tempom nego što smo očekivali i jednostavno se nismo htjeli dovesti u situaciju da idemo kroz mjesec, dva u razdiobe unutar proračuna i da na taj način poslagujemo priču, nego idemo s rebalansom i nakon toga sa svim tim pričama idemo dalje – rekao je gradonačelnik i dodao da dio otpada i na otpremnine za vatrogasce u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Koprivnice.

No nije svima bilo sve jasno, pa je tako oporbeni vijećnik Saša Cestar iz redova HDZ-a iz materijala shvatio da je riječ o novom kreditnom zaduženju od 4,8 milijuna kuna. Podsjetio je da je Grad Koprivnica dignuo kredit od 62 milijuna kuna za školu na Podolicama i 11 milijuna kuna za rekonstrukciju trga.

– Na prošlom rebalansu je konstatirano da financijski stojimo i više nego dobro i sad mi nije jasno zašto moramo dići 4,8 milijuna kuna kredita za trg. Tako je to prezentirano u materijalima – istaknuo je Cestar.

Pročelnik za financije Zdravko Punčikar ispravio ga je da se ne diže nikakav novi kredit od 4,8 milijuna kuna.

– Upravo u kontekstu tog kredita od 62 milijuna kuna, ono što je bilo planirano u idućoj godini, prebacujemo na ovu kako bismo mogli odraditi planirano. Nema novog kredita – zaključio je Punčikar.

zatvori