Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Župan Koren ugostio najbolje učitelje i nastavnike: Vi ste arhitekti našeg društva

Naša županija i ove se godine može pohvaliti najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima.

Naime, među njih 511 iz cijele Hrvatske su i Snježana Mihočka, Tomislava Kraljić i Mirna Kovačić iz Osnovne škole Đuro Ester, Marija Gabelica iz Srednje škole Koprivnica, Marina Njerš iz Gimnazije Fran Galović, Branko Pleadin iz Strukovne škole Đurđevac, Stojanka Lesički iz Osnovne škole Sveti Petar Orehovec te Sandra Poštić i Martina Valec-Rebić iz Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Upravo za njih koprivničko-križevački župan Darko Koren upriličio je svečani prijam, a tom je prilikom istaknuo da je upravo sektor obrazovanja temeljni u cjelokupnom funkcioniranju Županijske uprave.

Snimio Valentino Štefanek.

– To je veliki sustav, otprilike od 60 do 70 posto sveukupnih naših aktivnosti, pa i proračunskih, vezano je za taj sektor. Svaki sustav zapravo čine ljudi. Uzalud je ulagati sredstva u zgradu, opremu i neke materijalne resurse ako sve to skupa ne vode ljudi koji su kompetentni odgovorni i uspješni, a ovaj prijam upravo to potvrđuje. Mislim da svatko od vas prosvjetnih djelatnika taj poziv živi, odnosno ne doživljava to kao nekakvo radno mjesto već kao poziv. Upravo takav osjećaj i pristup tome što radite su preduvjeti da biste bili uspješni i uzor ostalima. Prosvjetni djelatnici su arhitekti društva – istaknuo je Koren i čestitao svima na priznanjima koja su zaslužili.

Na lijepim riječima županu je zahvalila i nagrađena Marina Njerš iz Gimnazije Fran Galović.

Snimio Valentino Štefanek.

– Drago nam je što nas je prepoznala Republika Hrvatska i resorno ministarstvo i krenulo s nagrađivanjem nas djelatnika koji ulažemo veći dio sebe u školu, nastavu i učenike. Drago nam je što imamo potporu u Županijskoj upravi. što se radujete našim uspjesima i volite se s njima pohvaliti – rekla je Njerš.

Na prijamu je zahvalio i Branko Pleadin iz Strukovne škole Đurđevac.

Snimio Valentino Štefanek.

– Konstantno nas podržavate kroz sustav obrazovanja i to na način da se svi osjećamo vrlo ugodno na radnom mjestu, osjećamo jedno poticajno okruženje u kojem svatko može dati svoj doprinos, odnosno na određeni način unaprijediti sustav obrazovanja. Omogućavate nam da se naša profesija zapravo ne shvati doslovce kao posao koji treba odraditi, već da svi mi osjećamo da nam je to poziv – zaključio je.

zatvori