Utorak, 21. svibnja 2024.

FOTO Polaganjem vijenaca, molitvom i druženjem obilježena 30. obljetnica podravskih braniteljskih postrojbi

Započeo je program obilježavanja 30. obljetnice podravskih braniteljskih postrojbi.

Poručili su to iz Službe ureda župana i dodali kako su u nedjelju kod Križa života na gradskom groblju u Đurđevcu tako položeni vijenci, a održana je i molitva.

– Vijenac za poginule branitelje položilo je izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije na čelu sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem uz kojeg su bili potpredsjednik Županijske skupštine Vjekoslav Maletić i Miroslav Kovačić, član Županijske skupštine i predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije – istaknuli su.

Vijence su osim njih položili i Marijan Cikuš, izaslanik Ureda predsjednika Republike Hrvatske brigadir i zapovjednik Topničke-raketne pukovnije, Zvonko Beljo, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske pukovnik, delegacija Grada Đurđevca predvođena gradonačelnikom Hrvojem Jančijem, Miroslav Puž, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, predstavnici općina đurđevačke Podravine i braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te članovi obitelji poginulih branitelja.

– Nakon polaganja vijenaca i molitve koju je predvodio policijski kapelan Ozren Bizek, program je nastavljen u lovačkom domu u Mičetincu gdje su se uzvanicima obratili Vlado Vranić uime branitelja, Hrvoje Janči, Ratimir Ljubić i Zvonko Beljo. Govornici su braniteljima zahvalili na žrtvi u Domovinskom ratu i doprinosu u stvaranju neovisne Hrvatske te se uz čestitke na 30. obljetnici na svečan način prisjetili teških, ali ponosnih dana hrvatske povijesti – zaključili su u Službi ureda župana.

Spomenimo da su obilježavanje 30. obljetnice podravskih branitelja organizirali Grad Đurđevac, Koprivničko-križevačka županija, općine Kalinovac, Virje, Gola, Molve i Ferdinandovac u suradnji sa Zapovjedništvom 105. brigade treće bojne Đurđevac, Zapovjedništvom 58. SLAB PZO Đurđevac, 465 STRB PZO, Udrugom branitelja MUP-a i HVIDRA-om Đurđevac.

zatvori