Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Podravka Vegeta uvjerljiva protiv Osijeka

Rukometašice Podravka Vegete jučer su ostvarile uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Osijeku protiv istoimenog domaćina.

Kako govore u klubu, utakmica je održana u sklopu petog kola Prve hrvatske rukometne lige za žene, a rezultat na kraju susreta bio je 43:24, dok se na poluvrijeme otišlo s 24:7.

– Sjajno su započele rukometašice Podravka Vegete koje su od prve minute igrale agresivno u obrani, a time i osigurale lako otvaranje te su prije isteka treće minute imale 0:3, u strijelkinje su se u prvim minutama upisale Milosavljević i Turk iz kontri te Bianca Maria Bazaliu na postavljenu obranu protivnica. Prvi pogodak za Osijek postignut je u petoj minuti. Nakon minute odmora koju je pozvao trener Osječanki nastavile su uzlaznom putanjom rukometašice Podravka Vegete koje su u osmoj minuti imale uvjerljivu prednost od sedam pogodaka. I u nastavku su bile konkretne u napadu i čvrste u obrani pa su nakon samo 12 minuta susreta imale već dvoznamenkastu prednost od 1:11. Pet minuta prije kraja prvog dijela odabranice Antonia Pranjića su imale 15 pogodaka prednosti, ali nisu maknule nogu s gasa. Na poluvrijeme su otišle s uvjerljivom prednošću i rezultatom 7:24 – ističu u klubu.

U drugom je poluvremenu domaća ekipa povećala efikasnost u napadu, no s dobrim tempom su nastavile i Podravkašice.

– Prije kraja odlučna je bila Mugoša u kontri i digla prednost Podravka Vegete na +20. Do kraja su bez većih problema koprivničke rukometašice upisale još jednu vrijednu pobjedu i odnijele dva boda u Koprivnicu – nastavljaju.

Najefikasnije Podravkašice tako su bile Franušić i Turk s po osam pogodaka, a odličnu je utakmicu odigrala i Milosavljević, dok posebne pohvale idu za intervencije Podravkinih golmanica Tucaković i Dumanske, dodaju u klubu.

Trener Podravkašica Antonio Pranjić kazao je kako je zadovoljan igrom, ali i kako uvijek ima prostora za napredak.

– Prekjučer smo se sastali po prvi puta nakon reprezentativne pauze. Odradili smo pripremu za ovotjedne dvije utakmice. Mogu biti zadovoljan jučerašnjom utakmicom, posebno prvim poluvremenom i reakcijom naših igračica u obrani. Pokazale su jednu agresivnost pa smo postigli puno pogodaka iz kontri i polukontri. U drugom je poluvremenu došlo do malog pada u našoj igri. Trudit ćemo se da u budućnosti toga bude što manje, a sada se okrećemo pripremi za subotnju utakmicu Francuskoj – rekao je.

Sličnog stava bila je i Podravkašica Ana Turk koja je rekla kako je susret bio veliki test pred utakmicu s Brestom u subotu.


ŠD Zrinjevac, Osijek. Gledatelji: 30 Suci: Matija Cingesar i Matej Pavlović. Delegat: Dean Prpić

ŽRK Osijek: Borac, Pajić, Malovan 1, Lacković 2, Jerčinović 4, Vuković 3, Horvat 3, Josipović 1, Jeršek 2, Zagoršćak 1, Pratljačić, Humel 3, Zeba 1, Ledenčan, Frančić 3, Pehar. Trener: Lovač Zdravko

Podravka Vegeta: Tucaković, Dumanska;Turk 8, Karlovčan 3, Popović 3, Milošević 3, Milosavljević 6, Mugoša 4, Franušić 8, Buljan, Šenvald 3, Ilyna 1, Milić, Stelmakh 1, Bazaliu 3. Trener: Antonio Pranjić.

zatvori