Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Plesom i pjesmom rasinjski umirovljenici obilježili Međunarodni dan starijih osoba

U Društvenom domu u Subotici Podravskoj Udruga umirovljenika Matice Općine Rasinja prošlog je četvrtka organizirala druženje za svoje članove.

Druženje je organizirano povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

Iz Udruge umirovljenika za stranice Općine Rasinja istaknuli su da je ove godine izostalo pozivanje uobičajenih gostiju i predstavnika drugih udruga Općine Rasinja zbog preporuke da se masovna druženja stanovništva ograniče kako bi se opaki virus što prije stavio pod kontrolu.

– Naša Udruga nastoji svoj program usmjeravati i provoditi u smislu aktivnog zdravog starenja, organiziranjem raznih edukativnih putovanja, aktivnostima zabavnog i kulturnog sadržaja, sudjelovanjima na raznim manifestacijama, organiziranjem raznih radionica i slično. Prošla i ova godina su po tome nešto drugačije te je iskazana nada da će i to proći jednog dana i da ćemo se vratiti u “staro normalno” i moći ponovno družiti bez straha od zaraze opasnim virusom – poručili su.

Prezentiran je kratak osvrt na proteklo razdoblje te planove za budućnost.

– Ponovno će se aktivira aktivnost pjevačkog zbora, koji je bio vrlo uspješan pod ravnanjem gospođe Ane Pleskalt, ali je ona oboljela pa je ta značajna aktivnost nakratko zamrla. Zbor se ponovno aktivira jer je gospodin Vlado Pribeg prihvatio ponudu Udruge da ga vodi te se radujemo njihovim budućim uspješnim nastupima – istaknuli su.

Nakon večere, druženje je nastavljeno uz glazbu i ples.

zatvori