Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO: NAJBOLJI KOPRIVNIČKI UČITELJI Kobaš: Drago mi je da su kolege prepoznale moj trud, ovo mi je dodatan vjetar u leđa

Obilježava se Svjetski dan učitelja. Tom je prilikom gradonačelnik Mišel Jakšić u Galeriji Mijo Kovačić ugostio najbolje koprivničke učiteljice.

Jedna od najboljih je i Martina Kobaš, učiteljica engleskog jezika i Erasmus koordinatorica u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski.

– Velika je čast i zadovoljstvo kada te kolektiv od 55, a ponekad i više ljudi, jednoglasno odabere. Ovo priznanje dodatan mi je vjetar u leđa te znak da unatoč malim godinama iskustva u prosvjeti, ipak radim nešto dobro. Drago mi je da su kolege prepoznale trud, planiram tako i dalje raditi te svojim primjerom potaknuti kolege da daju sve od sebe u datim uvjetima, jer tko zna što nas još čeka – naglasila je Kobaš i istaknula da su posljednje dvije školske godine u uvjetima pandemije koronavirusa bile vrlo izazovne.

Osim Kobaš, nagrađene su i Sanja Pakasin, učiteljica likovne kulture iz Osnovne škole Braća Radić, Tijana Martić, učiteljica tehničke kulture u Osnovnoj školi Đuro Ester, Ljubica Živko, edukacijska rehabilitatorica u COOR-u Podravsko sunce, Maja Petrović, profesorica klavira u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić te njihovi ravnatelji Gordana Gazdić-Buhanec, Krešo Grgac, Sanja Prelogović, Radmila Popović te Ariana Šandl.

Ravnatelj Krešo Grgac tom je prilikom istaknuo da se Grad Koprivnica svake godine sjeti svojih učitelja i nagradi one koji su odabrani ispred svojih učiteljskih vijeća za najbolje u protekloj školskoj godini.

– Nema ljepše nagrade od one kada vaš kolektiv prepozna trud i rad te na kraju i osnivač poprati s jednim ovakvim simboličnim susretom. Svima nama to puno znači. Učitelji žive ovaj poziv 365 dana u godini. Živimo ga s našim učenicima. Puno je tu vrijednih učitelja koji se svake godine jako trude da što bolje i što kvalitetnije obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših učenika – rekao je Grgac.

Ravnatelj se nada da će i učenici i učitelji ovu školsku godinu provesti u klupama i da više neće biti potrebe za online nastavom te da će provesti sve aktivnosti koje su si zacrtali u kurikulumima.

Najboljim učiteljicama i ravnateljima, ali i svim učiteljima čestitke u povodu njihovog Dana uputio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Ponosni smo na naš obrazovni sustav. Smatram da učitelji ostvaruju ogromne iskorake u svom radu. Na temeljima njihovog rada počiva i snažno gospodarstvo koje ima Koprivnica te svi iskoraci koje Grad radi – istaknuo je gradonačelnik.

Jakšić je naglasio da Grad ima dovoljno snage da može učitelje poticati, nagrađivati ih i sjetiti ih se u ovakvim situacijama te im omogućiti razvoj njihovih programa i ideja.

– Ono što je možda i najvažnije, imamo dovoljno snage da možemo razvijati obrazovnu strukturu neusporedivo bolje nego što smo to imali proteklih 20-ak godina – naglasio je Jakšić.

Gradonačelnik je napomenuo da je ovo ujedno i prva godina da najbolji učitelji dobivaju i novčane nagrade pa su tako nagrađeni s 2.000 kuna.

zatvori