Subota, 25. svibnja 2024.

FOTO Ivica Ferenčić osvojio četiri zlatne medalje na Europskom prvenstvu u kuglanju

U Koprivnici je od 8. do 13. listopada održano 20. Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne, a član Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina Ivica Ferenčić osvojio je čak četiri zlatne medalje.

Natjecanje je u Koprivnicu dovelo 45 sportašica i sportaša koji su i ovaj put dokazali da ne postoje prepreke za bavljenje vrhunskim sportom. Ukupno su četiri reprezentacije branile boje svojih zemalja: Rumunjska, Slovenija, Srbija i domaćin Hrvatska.

– U 14 disciplina Hrvatska je osvojila 24 medalje, od kojih 10 zlata, sedam srebra i sedam bronci. Športska Udruga slijepih Podravina s ponosom ističe da je od 10 osvojenih zlatnih medalja njih četiri osvojio naš član Ivica Ferenčić. Ovo je bilo njegovo četvrto sudjelovanje na Europskom prvenstvu gdje je do sada osvojio zlato u ekipnoj disciplini, a ove godine ga i obranio. Prvi put je zlatne medalje osvojio u pojedinačnoj disciplini, kombinaciji i u mješovitim parovima – poručili su iz udruge.

Dodali su da je organizacija ovako velikog sportskog događaja zahtjevan zadatak, a s obzirom na epidemiološke mjere još je veći pothvat bio ga i realizirati.

– Športska Udruga slijepih Podravina kao suorganizator ovog Europskog prvenstva sretna je što je baš Koprivnica bila mjesto ovog susreta i time pokazala da je Koprivnica grad sporta, ali i grad tolerancije i prihvaćanja različitosti – zaključili su.

zatvori