Izvor: koprivnica.hr
Mladi koprivnički matematičari ostvarili su iznimne rezultate na međunarodnom natjecanju “Euromath & Euroscience 2021”.

Natjecanje je održano online, a sudjelovali su Una Bebek, Mia Gregurina, Matej Markovinović, Anja Horvat, Amadea Filipović, Antea Jelović, Paula Škrobar, Magdalena Zovko, Teo Hanžeković, Nilolina van Bregt, Rea Bebek i Laura Šifkorn iz Osnovne škole “Braća Radić”, Jan Kai Premec iz Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” i Marija Švegović iz Srednje škole Koprivnica.

U kategoriji (9-13) Mathfactor prvo mjesto osvojio je Jan Kai Premec, pod mentorstvom Štefice Šambula-Premec, drugo mjesto osvojila je Antea Jelović pod mentorstvom Mare Grašić. U istoj kategoriji (14-19) prvo mjesto osvojila je Marija Švegović, a drugo Nikolina van Bregt, obje pod mentorstvom Mare Grašić.

Tim povodom ugostio ih je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji im je čestitao na svim dosadašnjim ostvarenjima, radu i trudu koji ulažu s mentorima.

– Mi u gradskoj upravi vjerujemo da sve to što radite je dobar temelj za daljnje obrazovanje, ali i za budući razvoj grada Koprivnice koji počiva na svima vama – poručio je Jakšić.

Ponosna na svoje učenike je i mentorica Mara Grašić koja je pohvalila njihov rad.

– Braneći svoje radove na engleskom jeziku pokazali ste da ste dorasli svojim vršnjacima u Europi i šire. O tome mnogo govori i činjenica da ste u dvije kategorije ostvarili i dva prva mjesta – učenicima je poručila njihova mentorica.