Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO Goran Mrđen, novi-stari trener Podravka Vegete: Ne želim se praviti pametan, svatko ima svoj sustav u koji vjeruje

Goran Mrđen novi je trener Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Službeno je tako predstavljen na današnjoj konferenciji za medije, a iako se u klub vraća po treći put, i sam je kazao kako je Podravka klub koji je uvijek pratio gdje god se nalazio.

– Klubu nije bilo lako, ali ni meni. Našli smo zajedničko razmišljanje i idemo dalje. Ne bih htio razmišljati što će biti u budućnosti, jasno je da se treba vidjeti negdje, no sada je važno gledati od utakmice do utakmice i misliti da je svaka kvalifikacijska, trebamo vratiti samopouzdanje. Forma je promjenjiva – subotnja utakmica pokazala je da jedno poluvrijeme ekipa može biti u strahu, a drugo igrati jako dobro. Nećemo nikog podcjenjivati niti precjenjivati, to je jedini put – istaknuo je Mrđen i poručio kako će sigurno opravdati povratak. Spomenimo da je Mrđen inače inženjer građevine te radi kao profesor, a s Podravkom je potpisao ugovor do kraja sezone. Želja mu je bila da i stručni stožer po njegovom dolasku ostane isti.

>> FOTO: ZA DLAKU Danski Esbjerg bolji od Podravka Vegete

Na pitanje je li iznenađen ponovnim dolaskom na trenersku poziciju, Mrđen je odgovorio kako poziv nije silno očekivao, no ipak se nadao kako je nekome u razmišljanju.

– Jedno je gledati utakmicu, a drugo kad si od ponedjeljka do petka s nekime. Ne bih tražio 100 dana prilagodbe, već par utakmica da se i mi bolje upoznamo. S nekim sam igračicama surađivao, nove igračice koje su sad pristigle znam iz svijeta rukometa, nisam s njima radio, a ni one sa mnom. Treba proći neko vrijeme da se uglazbimo i da dođemo do sustava koji bismo htjeli. Važno je da nismo u neredu, trebamo vidjeti kome koja pozicija najbolje odgovara i kako da momčad bude što bolja. Imamo prostora biti dobri – objasnio je.

Što se pak tiče burnog razdoblja izvan samog terena, Mrđen smatra kako su promjene na momčad djelovale stresno.

– Svaki su dan došle na trening s novim informacija, sada sve treba sjesti, okrenuti se terenu i zapeti, to je jedini način – poručio je.

Priznao je i kako osjeća pritisak, no bez njega se u Koprivnici nije živjelo, niti će se živjeti u budućnosti, dodao je.

– Koliko sam god godina trener, prije svake utakmice imam pozitivnu tremu. Rekao sam da sam realni pesimist, uvijek prvo vidim gdje sam lošiji kako bi to ispravili, a zatim gledam gdje sam bolji. Takav sam – jasan je bio Mrđen.

Spomenimo da rukometašice Podravke nova utakmica Lige prvakinja očekuje već u subotu i to protiv Borussie Dortmund, a novi trener dao je svoje prognoze.

– Borussia je s Budućnosti i Brestom igrala odlično. Rostov je top momčad, no pokazali su puno toga dobroga i protiv njih. Nakon današnje utakmice ćemo se pripremiti, neke taktičke stvari smo već na jučerašnjom treningu probali riješiti. Ne želim se praviti pametan i reći da ću pokazati kako bi trebali raditi, svatko ima svoj sustav u koji vjeruje. Pričaj što god hoćeš, no na kraju semafor pokazuje što je bilo – zaključio je Mrđen.

Dodajmo da se okupljenima obratila i direktorica kluba Vlatka Mihoci koja se ispričala svim navijačima, simpatizerima i prijateljima kluba što sezona nije otvorena na ispravan način.

– Iz svega ovoga smo izvukli pouku i nema sumnje da su upućene kritike opravdane, tako svi pokazujemo koliko nam je stalo do rukometa u Koprivnici. Gradimo novi optimizam, svim snagama ići ćemo prema postavljenim ciljevima – naglasila je Mihoci i spomenula kako se sponzoriranja projekta Podravka Vegete ne dovode u pitanje.

Dodala je kako je klub igračicama i stručnom stožeru osigurao uvjete za rad, a kako su sada na testu karaktera igračice koje trebaju pokazati da znaju i mogu. U dugoročnoj strategiji kluba zacrtan je i nastavak rada s mladim igračicama zbog čega je važan rast i razvoj Škole rukometa Podravka Vegete.

– Po pitanju prve ekipe, radit ćemo na doziranom dovođenju ponajboljih domaćih, ali i inozemnih igračica. Ovo nije prvi, ali ni zadnji put da se nalazimo u ovakvoj situaciji, ona je prirodna, na nama je da izađemo jači i bolji – istaknula je Mihoci.

Kratko je objasnila i situaciju s zamjenom Bojana Savića i Tomislava Tkaleca u stručnom stožeru.

– Došlo je do jedne organizacijskog promjene u radu. Savić ima zdravstvenih problema koji sprječavaju njegovo putovanje s ekipom, zbog toga smo morali osnažiti stručni stožer s Tkalecom koji nam se pridružio početkom ovog mjeseca – zaključila je.

zatvori