Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: DJEČJI TJEDAN Mali gradski vijećnici održali svečanu sjednicu

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna u koprivničkoj Gradskoj vijećnici održana je svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Iz Gradske uprave poručuju kako je sjednicu vodio Gregor Gašparić, koprivnički dječji gradonačelnik, dok joj je prisustvovala i Ksenija Ostriž, zamjenica koprivničkog gradonačelnika.

– Dobrodošle su poruke koje upućujete odraslima – obitelji, susjedima, ali i ljudima koji upravljaju gradom i kreiraju sadržaj u Gradskoj upravi. Vaše poruke su nam jako vrijedne i želimo ih čuti, veselim se tome da u vremenu koje je pred nama osmislimo nove zajedničke projekte kojim ćemo moći doprinijeti da živite bolje, sretnije i zdravije – poručila je.

Prilikom sjednice djeca su tako imala priliku zamjenici postaviti pitanja na koja je ona sa zadovoljstvom odgovorila.

Sjednici su također prisustvovale i Vesnica Mlinarić, voditeljica dječjeg vijeća i Jadranka Lakuš, predsjednica Društva Naša djeca Koprivnica.

U Gradskoj upravi još napominju kako su se obilježavanju Dječjeg tjedna i ove godine priključile sve škole i vrtići s područja grada.

– Riječ je o godišnjoj aktivnost posvećenoj djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovana društva naša djeca. Ove godine Dječji tjedan započeo je u ponedjeljak kada je i Međunarodni dan djeteta, a završit će u nedjelju – zaključuju.

Dodajmo da je Opća skupština Ujedinjenih naroda 2021. godinu proglasila Međunarodnom godinom voća i povrća te je to ujedno tema ovogodišnjeg tjedna.

zatvori