Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO: DAN OPĆINE KALINOVAC Sobota: Raznim mjerama i potporama dodatno ćemo poboljšati kvalitetu života naših mještana

Općina Kalinovac svetom misom i sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan općine i blagdan nebeskog zaštitnika, svetog Luke.

Svečana sjednica okupila je brojne uzvanike, a saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota osvrnuo se na planirane investicije, a kao najznačajnije istaknuo je izgradnju nove zgrade za Dječji vrtić Bubamara i izgradnju školsko-sportske dvorane.

– Za novu zgradu vrtića dobili smo uporabnu dozvolu i do sredine idućeg mjeseca mališani će biti preseljeni pa će moći reći da naši najmlađi mještani pohađaju jedan od najmodernijih vrtića u županiji. Pri kraju je i izgradnja školsko-sportske dvorane i do kraja godine će biti realizirana i ta investicija. Te investicije smo realizirali uz financijske podrške državnog proračuna i Županije – rekao je Sobota.

Što se tiče iduće godine, istaknuo je da će prioritet biti uređenje ulica Kut i Ciglana čime će u Kalinovcu sve ulice biti uređene na željeni način.

– Značajna sredstva osigurat ćemo za mlade obitelji. Već smo ponovno uveli besplatan boravak u vrtiću za roditelje, a nove mjere će biti vezane uz povećanje rodiljne naknade, potpore školarcima i studentima, kao i program rješavanja stambenog pitanja mladih. Općina će dio sredstava osigurati i za potpore potrebitima te starijim mještanima – dodao je načelnik.

Naglasio je da se ponose i poduzetničkom zonom u kojoj je trenutno zaposleno 400 radnika.

– To potvrđuje da smo prije 15 godina ulaganjem u formiranje poduzetničke zone napravili pravi potez. Samo kroz komunalnu naknadu od poduzetničke zone u proračun se slijeva oko 400.000 kuna i to nam ostavlja prostora da uvedemo razne mjere s kojima ćemo dodatno poboljšati kvalitetu života naših mještana – zaključio je Sobota.

zatvori