Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Članovi gradskog Crvenog križa priključili se kampanji ‘Hrvatska volontira’

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica raznim aktivnostima sudjelovali su u kampanji “Hrvatska volontira”.

Kako poručuju iz društva, riječ je o kampanji koja se 11 godina održava diljem Hrvatske, a organizira ju Hrvatski centar za razvoj volonterstva s regionalnim i lokalnim volonterskim centrima.

– U sklopu manifestacije društvo je u srijedu organiziralo podjelu paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama koje su volonterke dijelile korisnicima Socijalne samoposluge – ističu u društvu.

Aktivnosti su nastavljene u četvrtak kada su mlade volonterke, učenice Srednje škole Koprivnica, u Klubu umirovljenika Volonter penzioner održale informatičku radionicu.

– Članovi kluba su naši stariji sugrađani koji se slabije snalaze s modernom tehnologijom, ali imaju volje naučiti osnove informatike – napominju.

Volonterke su tako odgovarale na upite umirovljenika, pokazivale praktične primjere u aplikacijama na mobitelima i upoznavale sudionike s društvenim mrežama.

– Naglasak ovogodišnje kampanje bio je na značaju volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos. Posljednjih nekoliko godina u našoj smo zajednici svjedoci različitih kriznih situacija kao što su poplave, izbjegličke krize, pandemija i potresi. Takve izvanredne situacije prirodno i spontano traže reakciju svih dionika društva – zaključuju u društvu i dodaju kako spremnost građana na dobrovoljni i humani angažman u takvim situacijama dokazuje da kao društvo prepoznajemo istinske ljudske vrijednosti.

zatvori