Subota, 11. svibnja 2024.

Dr. Vadla: Procijepljenost županije je na 50 posto, zainteresirani mogu primiti treću dozu već sutra

Procijepljenost stanovnika Koprivničko-križevačke županije cjepivom protiv koronavirusa iznosi 50 posto.

Potvrdila nam je to dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, i još jednom pozvala na cijepljenje.

– Želja nam je da procijepljenost bude puno viša od toga, upravo zato pozivamo sve naše sugrađane na cijepljenje već ove subote u Koprivnici, poznato je da se punktovi održavaju i u Đurđevcu, ali i u Križevcima. Kompletni raspored cijepljenja dostupan je na našoj web stranici. Treba samo iskazati dobru volju, a zdravstveni radnici će odraditi kompletni dio posla – objasnila je.

Dr. Vadla dodala je da je subotnja koprivnička akcija ujedno i prilika da se zainteresirani cijepe trećom dozom.

>> Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio preporuke za docjepljivanje trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa

– Zainteresirane u domovima za starije i nemoćne opet će obići djelatnici zavoda, kao što je to bio slučaj i prošle godine. U rizičnu skupinu spadaju i zdravstveni djelatnici koji brinu o bolesnim i imunokompromitiranim osobama. Svi drugi s komorbiditetima od 18 godina nadalje moći će doći na punktove. Apeliramo na sugrađane da se jave liječnicima obiteljske medicine kako bi oni dobili uvid tko je od cijepljenih pacijenata zainteresiran za treću dozu pa se može organizirati cijepljenje – zaključila je.

zatvori