Petak, 26. travnja 2024.

Članica Šinterca dobra srca Melani Krog posjetila podravske mališane

Melani Krog, članica Udruge Šinterice dobra srca, u organizaciji koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović posjetila je podravske mališane.

Kako je to poručila Valentina Mikec, voditeljica Bibliobusne službe, riječ je o radionici u sklopu programa “Bibliobus vam dovodi u goste…”, a Krog je posjetila školarce u Sigecu, Peterancu, Legradu i Rasinji.

– S obzirom na to da je tijekom rada na terenu primijećeno da bi u područjima koja obilazi bibliobus trebalo podići svijest o pravilnom ponašanju prema životinjama, suradnja sa Šintericama bila je logičan korak prema ostvarenju cilja približavanja problematike pravilne njege i brige o životinjama djeci od rane dobi. Šinterica Melani je tijekom radionica prikazala učenicima čime se sve bavi udruga, što znači volontirati i udomiti životinju te kako na ispravan način brinuti o kućnim ljubimcima i napuštenim životinjama. Na kraju su učenici kvizom provjerili svoja nova znanja – istaknula je Mikec.

Spomenimo da Bibliobusnom službom koprivnička knjižnica obilazi korisnike u ruralnim sredinama te im tako omogućuje kulturne i edukativne sadržaje.

– Ovogodišnji je program planiran istovremeno kao proslava početka Mjeseca hrvatske knjige i posebice kao obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja – zaključila je Mikec.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori