Petak, 26. travnja 2024.

[3. HNL-SJEVER] Županijski derbi u Križevcima, Podravac dobar niz želi nastaviti protiv Rudara

Ovog vikenda na rasporedu je 11. kolo Treće hrvatske nogometne lige Sjever, što je ujedno i posljednje kolo prvog kruga natjecanja.

Do kraja jeseni nakon ovog kola odigrat će se još tri pa će klubovi i igrači na odmor do kraja veljače.

Podravac iz Virja doista je loše ušao u sezonu, no u posljednje vrijeme se dodatno pojačao i počeo prikupljati bodove. Pojačali su se iskusnim Pleićem i Vinijem Munizom iz Bjelovara te su u posljednja tri kola neporaženi s osvojenih pet bodova. U posljednjem dvoboju na Apašu protiv Koprivnice mladi stoper Petika Virovcima je donio bod u 93. minuti. Nošeni time, ove će subote dočekati Rudar i željeti osvojiti trobod te se približiti Koprivnici i Podravini.

Baš će Koprivnica ovog vikend igrati županijski derbi, gostovat će u Križevcima kod Radnika. Jedni i drugi bit će dosta oslabljeni, što zbog ozljeda, a što zbog kartona. Kod domaćina neće biti Krune Srbljinovića, Rengela, Seoka i Petaka. Svi oni odrađuju suspenzije zbog akumuliranih opomena. Poduži spisak u rubrici “nedostaju” je i na strani Zelenih. Kartonirani su Sabol, Harači i Radotović, poduže će biti odsutan i ozlijeđeni Damir Jambrušić, dok je pod znakom upitnika Zoran Martinčić. Radnik je prvi s 22 boda, dok je Koprivnica osma s 10 bodova baš kao i ludbreška Podravina.

Plavim bluzama slijedi težak raspored do kraja jeseni. Tri gostovanja – Međimurje, Polet, Mladost Ždralovi, i domaći susret s Varteksom raspored je Ludbrežana. Pridodamo li tome pet susreta bez pobjede i ispadanje iz Županijskog kupa od Drave Sveti Đurđ, jasno je vidljiva kriza momčadi Nevenka Blagaja. U subotu će na test kod Međimurja koje ima dva uzastopna troboda te će svim silama željeti i treći protiv Podravine.

U Bjelovaru će se igrati uvijek vrući derbi protiv gostiju iz Ždralova. Razlika je mala, samo jedan bod, ali ulog je velik. Spektakl je zagarantiran.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Svetom Martinu gdje gostuje Varteks. Posljednji par na trećeligaškom sjeveru čine Papuk i Virovitica.

Svi ogledi igraju se u subotu s početkom u 14 sati.

zatvori