Subota, 27. travnja 2024.

[2. ŽNL] U velikom derbiju Rudaru u goste dolazi bregovska Mladost, Starigrad u Goli lovi petu pobjedu u nizu

Druga županijska nogometna liga polako ulazi u završnicu jesenskog dijela prvenstva.

Pred nama je ovog vikenda tako već 10. kolo koje nudi vrlo zanimljive dvoboje.

U subotu ga utakmicom u Goli otvaraju Fugaplast i Starigrad. Gostujuća momčad ušla je u pobjednički niz u kojemu ima četiri pobjede. Upravo je Starigrad jedina ekipa koja je uspjela uzeti bodove bregovskoj Mladosti koja uvjerljivo drži vrh prvenstvene ljestvice. Starigrad se nizom pobjeda uspio popeti do trećeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici te je izrazit favorit u subotnjoj utakmici.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se igra preostalih šest utakmica.

Derbi kola, a ujedno i veliki općinski derbi igra se u Glogovcu gdje domaćem Rudaru u goste dolazi susjedna Mladost iz Koprivničkih Bregi. Bregovcima su zasigurno još u sjećanju prošlogodišnji porazi od najljućih rivala. Jesenska je utakmica tada igrana u Koprivničkim Bregima, a završila je pobjedom Rudara 3:1, dok je Rudar u proljetnom dijelu prvenstva u kontroverznoj utakmici koju je obilježilo suđenje slavio s 3:2. Bregovci su ove godine u puno boljoj formi te su strah i trepet svih momčadi u prvenstvu. Edi Blažeković, trener Mladosti, napravio je odličan posao posloživši ekipu koja gazi sve pred sobom. Najbolje je to bilo vidljivo prošle nedjelje kada je Mladost s 4:0 na domaćem terenu pregazila moćni Prekodravac. Glogovac je s druge pak strane standardno dobra momčad koja je u samom vrhu prvenstvene ljestvice. Trenutačno se nalazi na četvrtom mjestu, s omjerom od četiri pobjede, isto toliko remija te jednim porazom. Prošlogodišnja najefikasnija momčad prvenstva ove godine ima nešto slabiji učinak od očekivanog, no unatoč tome Rudar je itekako opasna momčad, posebice kod kuće. Ni jedna od ove dvije momčadi nije izraziti favorit u nedjeljnom dvoboju.

Zanimljivo će biti i u Prugovcu gdje trenutno drugoplasiranoj momčadi na prvenstvenoj ljestvici u goste dolazi uvijek neugodan Čvrstec. Domaćini su ove sezone pokazali iznimnu kvalitetu te su zasluženo na drugom mjestu, dok je s druge pak strane Čvrstec ove godine nešto slabiji, no i dalje se radi o vrlo neugodnoj momčadi koja itekako može iznenaditi.

Podravcu u goste dolazi Gošk. Podravec se trenutno nalazi na osmom mjestu s 12 osvojenih bodova u devet kola, dok su nedjeljni gosti trenutno na 11. mjestu s osam osvojenih bodova. Obje momčadi ove su godine pokazale da znaju i ugodno, ali i neugodno iznenaditi svoje navijače, no unatoč svemu, favoriti će u nedjeljnoj utakmici biti domaćini.

Igrače Omladinca u nedjelju čeka iznimno neugodno gostovanje kod Sokola u Sokolovcu. Iako ih na ljestvici dijele tri mjesta, bodovna razlika je svega jedan bod. Obje momčadi variraju s formom te ne možemo okarakterizirati izrazitog favorita.

Posljednjeplasirani Mičetinac odlazi na gostovanje Hrvatskom bojovniku u Mokrice Miholečke, dok će Prekodravac gorak okus nedjeljnog poraza pokušati isprati na domaćem terenu protiv Gornje Rijeke.


Raspored 10. kola Druge županijske nogometne lige: 

23.10.2021 15:00 Gola NK Fugaplast – NK Starigrad
24.10.2021 14:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Mičetinac
24.10.2021 15:00 Ždala NK Prekodravac – NK Gornja Rijeka
24.10.2021 15:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Mladost Bregi
24.10.2021 15:00 Torčec NK Podravec – NK Gošk
24.10.2021 15:00 Prugovac NK Prugovac – NK Čvrstec
24.10.2021 15:00 Sokolovac NK Sokol – NK Omladinac

zatvori