Petak, 26. travnja 2024.

[2. ŽNL] Bregovci u derbiju kola dočekuju Prekodravac, Starigradu u goste dolazi Mičetincac

Pred nam je deveto kolo Druge županijske nogometne lige.

Kolo otvaraju u Starigradu istoimeni domaćin i Mičetinac. Domaćini u posljednja tri susreta ne znaju za poraz, a trenutno se nalaze na četvrtom mjestu na prvenstvenoj ljestvici. S druge strane, Mičetinac se trenutno nalazi na predzadnjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici s tek pet osvojenih bodova te bi bilo koji rezultat osim uvjerljive pobjede domaćina bio pravo čudo.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se igra preostalih šest utakmica.

Derbi kola igra se u Koprivničkim Bregima gdje Mladosti u goste dolazi Prekodravac. Riječ je o dvoboju prve i treće momčadi prvenstva. Bregovci trenutno imaju šest bodova prednosti nad momčadi Prekodravca te u utakmicu ulaze kao favoriti.

Podravec iz Torčeca odlazi na teško gostovanje u Čvrstec. Obje momčadi ove su godine pokazale jako dobre partije, ali i nekoliko lošijih izvedbi. Čvrstec trenutno bolje stoji na ljestvici te je u osam dosadašnjih kola sakupio 14 bodova, što je pet bodova više od njihovih nedjeljnih protivnika.

Omladinac na domaćem terenu dočekuje Prugovac. Iako se utakmica igra u Herešinu te je prednost domaćeg terena na strani Omladinca, Prugovac ipak kao favorit ulazi u utakmicu. Gosti su ove godine pokazali puno bolji nogomet, što se reflektiralo i na bodovno stanje na njihovom kontu, naime upravo je Prugovac najvjerniji pratitelj Mladosti iz Koprivničkih Bregi. S druge strane Omladinac je imao nekoliko dobrih utakmica, no sveukupni dojam je puno slabiji od gostiju te su sakupili tek osam bodova u osam utakmica.

Rudar iz Glogovca nakon prošlotjednog remija s Čvrstecom, za vikend gostuje u Gotalovu kod Goška. Rudar nakon prošlogodišnje odlične sezone, ove godine nije najbolje startao u ligi. Trenutno se nalazi na šestom mjestu na prvenstvenoj ljestvici s 13 osvojenih bodova. Ovotjedni domaćini u posljednje tri utakmice imaju poraz i dva remija te su željni pobjede baš kao i gosti kojima su tri boda potrebna za priključak prvenstvenom vrhu.

Sokolu u Sokolovac u nedjelju dolazi Hrvatski bojovnik. Riječ je o ogledu sedme i devete momčadi prvenstva. Oba dvije momčadi trebaju bodove kako bi se odmaknule od dna prvenstvene ljestvice.

U posljednjoj utakmici trenutno posljednjeplasiranoj Gornjoj Rijeci u goste dolazi Fugaplast koji je trenutno 12. na tablici. Obje momčadi imaju opasno malo bodova. Domaćini su u osam kola sakupili svega četiri boda, dok gosti na svojem kontu imaju svega bod više te će ova utakmica izravno odlučivati tome koja će momčad biti na posljednjem mjestu.


Raspored devetog kola Druge županijske nogometne lige:

16.10.2021 15:00 Starigrad NK Starigrad – NK Mičetinac
17.10.2021 15:00 Sokolovac NK Sokol – NK Hrvatski bojovnik
17.10.2021 15:00 Herešin NK Omladinac – NK Prugovac
17.10.2021 15:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Podravec
17.10.2021 15:00 Gotalovo NK Gošk – NK Rudar (G)
17.10.2021 15:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Prekodravac
17.10.2021 15:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Fugaplast

zatvori