Petak, 26. travnja 2024.

[1. ŽNL] Na Krbuljinu gostuje Drava, Bratstvo domaćin Mikliju

Pred nama je osmo kolo Prve županijske nogometne lige.

Pobjedom u posljednjem kolu te porazom Sloge, molvarska Mladost izbila je na vodeće mjesto ljestvice. Nakon sedam kola na svome kontu ima 17 bodova te je i dalje neporažena momčad uz gol-razliku 12:4. Ovog vikenda ima priliku očuvati status prve ekipe lige, a možda još i podebljati bodovnu prednost jer na Krbuljinu gostuju devetoplasirani Novigraci koji imaju devet bodova. Zadatak neće biti lak, ali Molvarci imaju prednost domaćeg terena.

Bratstvo i Sloga momčadi su koje Molvama pušu za vratom te su u prošlome kolu odmjerili snage, u odličnom haklerskom susretu Kunovčani su slavili s 2:1. U ovome kolu oni će dočekati Miklinovec, dok Sloga odlazi na megdan Tomislavu Radniku u Sveti Ivan Žabno.

Močilani nakon dvije uzastopne pobjede traže i treću, domaćini su Panoniji koja ima isti broj bodova kao i oni – devet.

Osmoplasirani Kalinovac kod kuće dočekuje pretposljednju Lipu koja na svome kontu ima sedam bodova. To je čak pet više od posljednjeplasirane Viktorije, koja je u najtežoj situaciji sa samo dva boda.

Unatoč tome, čeka ih gostovanje kod probuđenog Tomislava u Drnju. Drnjančani su u posljednjem kolu slavili u Miklinovcu s 1:4 te žele i drugu pobjedu u nizu.

Posljednji par čine nogometaši Mladosti koji u Sigecu dočekuje Đelekovčane. Osvit odlično gura u ovome prvenstvu te je četvrti, dok Sigečani zauzimaju 11. poziciju s osam bodova.

Dodajmo da se utakmica Kalinovca protiv hlebinske Lipe i Močila protiv Panonije igra u subotu u 15 sati, u nedjelju u 11 sati sastaju se Bratstvo i Miklinovec, dok se ostale utakmice kola igraju u nedjelju u 15 sati.


Raspored igranja osmog kola Prve županijske nogometne lige:

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori