Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

ZA NASILJE NEMA OPRAVDANJA Javna akcija sutra ispred gradske tržnice

Počinje provođenje javne kampanje “Za nasilje nema opravdanja”.

Kako poručuju iz Službe ureda župana, u sklopu projekta “Novi početak”, a uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, kampanja će se kroz javnu akciju početi održavati sutra od devet do 11 sati ispred koprivničke gradske tržnice.

– Kampanja je usmjerena podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji, a krajem rujna planirano je i online predavanje o pravnim aspektima zaštite žena. Obje ove aktivnosti koordinira Udruga HERA – objašnjavaju.

Dodajmo da je u prostorijama Županijske uprave u petak održan sastanak projektnog tima projekta “Novi početak” kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA, Centra za socijalnu skrb Križevci i PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

– Na sastanku se razgovaralo o provedenim i planiranim aktivnostima u projektu. Uređenje sigurne kuće ugovoreno je početkom ljeta te su u tijeku pripreme za početak radova, a nakon što se stigne do završne faze radova krenut će se u nabavu većeg dijela opreme za sigurnu kuću – napominju u Službi ureda župana.

Izvor: kckzz.hr

Podsjetimo, putem projekta “Novi početak” sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je više od 9,2 milijuna kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja.

zatvori