Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

VIKEND REKORDERI Motorom projurio duplo više od dozvoljenog, vozač sjeo u auto s više od dva promila

Policijski službenici na području Podravine i Prigorja od petka do ponedjeljka zabilježili su sedam prometnih nesreća u kojima je ozlijeđeno pet osoba.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su dvije prometne nesreće izazvali vozači pod utjecajem alkohola. U policiji ističu i stradavanje vozača mopeda koji nije koristio sigurnosnu kacigu.

Tijekom vikend akcije policijski su službenici sankcionirali 230 prometnih prekršaja.
Najviše, njih 114, bilo je prekoračenja brzine. Policijski su službenici zabilježili i 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Dva vozača su uhićena dok su trojica smještena na triježnjenju u posebne prostorije policije.

Najveća brzina zabilježena je u Velikoj Mučni nedaleko Koprivnice u subotu u 14:17 kada je motociklist vozio 122 kilometra na sat na dionici ceste gdje je ograničenje 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola na koprivničkom području zabilježena je kod 38-godišnjaka koji je u subotu u 12:55 u Dugoj ulici u Koprivnici vozio automobil pod utjecajem alkohola od 2,36 promila.

Dodajmo da su policijski službenici proveli nadzor nad 39 mladih vozača kojih su počinili 12 prometnih prekršaja.

U policiji ističu 22-godišnjaka koji je u nedjelju u 0:35 u Dravskoj ulici u Koprivnici vozio automobil pod utjecajem alkohola od 0,82 promila.

Slušaj uživo
zatvori