Subota, 27. travnja 2024.

SASTAJU SE GRADSKI VIJEĆNICI Na dnevnom redu je proračun, izgradnja vrtića, izvješća o radu gradskih poduzeća…

Gradski će se vijećnici sutra okupiti u koprivničkom Domu mladih na trećoj sjednici u aktualnom sazivu.

Na dnevnom je redu 16 točaka, među kojima i izvješća o poslovanju gradskih trgovačkih društava i agencija u 2020. godini.

– Ovdje izdvajam Komunalac i KC vode za što su to naša dva velika javna poduzeća koja nas svakodnevno ‘servisiraju’ i kroz koje prolaze znatna novčana sredstva stoga je normalno da postoje pitanja vezana uz njihovo poslovanje. Iz onog što sam iščitao iz izvještaja, naša poduzeća rade dobro, rade u okviru onoga što smo predviđali i rade na dobrobit lokalne zajednice što im je i konačna funkcija – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal.

Vijećnici će raspravljati i o polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna Grada Koprivnice za prvih šest mjeseci ove godine.

– To je nešto što je jako važno za sve nas u ovom gradu. Posljednje su dvije godine bile teške, a u prvih šest mjeseci 2021. još se uvijek susrećemo s COVID problemom. Znamo što je koronavirus značio za naše gospodarstvo, no promatrajući izvještaj mogu reći da sam zadovoljan jer nam je izvršenje proračuna u okviru predviđenoga – naglasio je Pal.

Kako piše u izvješću, ukupno ostvareni konsolidirani prihodi i primici u prvom polugodištu ove godine iznosili su malo više od 106 milijuna kuna, dok su ukupni konsolidirani rashodi i izdaci iznosili gotovo 100 milijuna kuna što je generiralo višak od šest milijuna kuna. Zajedno s prenesenim konsolidiranim rezultatom od prošle godine, gradski je proračun na polovici ove godine u plusu od devet milijuna kuna, čime je vrlo zadovoljan gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Naše su financije apsolutno stabilne. Sve mijene koje nas pogađaju prolazimo bez većih problema. Kad se usporedimo s drugim gradovima, općinama i županijama tada postaje jasno da smo uspjeli napraviti doista dobar posao. Pokazali smo otpornost za koju se nadam da će značiti jednu nadu i optimizam za novi period kada će priča s koronom biti završena – napomenuo je Jakšić.

Dodajmo da će na dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća biti i donošenje odluke o izgradnji novog dječjeg vrtića u Herešinu. Ukoliko vijećnici daju suglasnost, Gradska će uprava prijaviti spomenuti projekt na program ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

zatvori