Nedjelja, 29. rujna 2024.

RJEŠENJE NA POMOLU Golubić: Na potezu od Peteranske ceste do Herešina gradit će se nova cesta

Do kraja iduće godine na koprivničkom će području biti izgrađena nova pristupna cesta.

Rekao je to na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

– Izrađen je posebni projekt, do kraja godine će se ishoditi lokacijska dozvola nakon koje se kreće u otkup zemljišta, zatim dobivanje građevinske dozvole, postupak javne nabave i izvođenje radova. Do kraja 2022. godine očekuje se završetak nove pristupne ceste koja će početi na Peteranskoj cesti, kod ulaza za igralište NK Zagorec, prema novom reciklažnom dvorištu i kompostani u Herešinu – rekao je pročelnik Golubić i dodao da će na tu cestu biti usmjerena sva teška motorna vozila koja sada prolaze kroz samo naselje na putu do reciklažnog dvorišta, kompostane i pročistača otpadnih voda.

Dodajmo da se Golubić nadovezao i na problem dotrajalog nogometnog igrališta u Herešinu.

– Imali smo u planu asfaltirati to igralište, no vidjet ćemo kakva će do kraja godine biti realizacija sredstva vezana za uređenje sportskih terena. No, investicija koju ćemo svakako realizirati je izgradnja nadstrešnice za tamošnji nogometni klub. Nadam se da ćemo do kraja godine to uspjeti riješiti. Ako ne, onda nam je to u planu na proljeće zajedno s asfaltiranjem ulaza u društveni dom s obzirom na to da vatrogasci imaju problem s parkiranjem kombi vozila – zaključio je Golubić.

Slušaj uživo
zatvori