Srijeda, 26. lipnja 2024.

RADOVI PRED VRATIMA U školi Đuro Ester mijenja se sve ispod zgrade, uredit će se i okoliš s pozornicom, klupicama…

Tek što su radovi u dvorištu završili, naime izgrađena je sportska dvorana, Osnovna škola Đuro Ester priprema se za nove, i to ispred i ispod same zgrade.

Kako je Dravi.info rekla ravnateljica Sanja Prelogović, uredit će se okoliš ispred školske zgrade i instalacije.

– Ti radovi su nam potrebni jer je u našu školu počela ulaziti voda u podrum. Izgradnjom naše dvorane taj smo problem sanirali u stražnjem dijelu, naime obnovljena je kanalizacija, voda, slivne vode. Na taj način ćemo riješiti sve ono što je pod zemljom i zaustaviti prodor vode. To nije veliki prodor, ali voda je voda, i čim si jednom napravi neki put, ona postaje opasna – kazala je ravnateljica.

Dodala je da će upravo tim raskopavanjem dobiti i mogućnost uređenja okoliša.

– Napravit ćemo jedan krasan prostor ispred škole u kojem bi učenici mogli izvoditi nastavu. Cilj nam je u tom našem malom parku napraviti pozornicu gdje će djeca imati mogućnost izvoditi i priredbe, dakle i za slobodne aktivnosti, ali i za izvođenje nastave, a planirane su i klupice za gledatelje, odnosno učenike – objasnila je Prelogović.

Sama vizura škole ostat će ista, nastavlja ravnateljica.

– Prednja strana škole ostat će ista, parkić se neće dirati, samo će se postaviti klupe, a stazice koje su za ulazak predmetne i razredne nastave i staza koja spaja ta dva ulaza bit će ista samo obnovljena. Napravit će se i pad zemljišta tako da nam teren neće visjeti prema školi nego od škole prema cesti, stazi, i stavit će se kanalice koje će upijati svu tu vodu, to je ono što nam nedostaje, jer kad kiša padne, mi smo u bazenu – zaključila je ravnateljica.

Istaknula je da se početak radova očekuje što prije, još dok je lijepo vrijeme, kako bi do zimskih dana sve bilo gotovo.

zatvori