Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

POTPISAN UGOVOR Za 900 najpotrebitijih osnovnoškolaca Županija osigurala 157.000 besplatnih obroka

Učenicima slabijeg imovinskog stanja u osnovnoškolskim obrazovnim ustanovama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija i nadolazeće će školske godine biti osiguran besplatni dnevni obrok.

Odlučeno je to na jučerašnjem potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Svi u školi, svi pri stolu 6”.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren prilikom potpisivanja ugovora naglasio je kako će se provedbom projekta u nadolazećoj školskoj godini omogućiti besplatna školska prehrana za 900 učenika u siromaštvu i riziku od siromaštva iz svih 18 osnovnih škola kojima je osnivač Županija. Uključenim učenicima u školama je tako osiguran jedan obrok dnevno, odnosno 157.000 obroka kroz cijelu školsku godinu, dodaju u Službi ureda župana.

Vrijednost projekta je nešto viša od 904.000 kuna.

Spomenimo da je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović predstavnicima gradova i županija uručio ukupno 28 ugovora vrijednih više od 22 milijuna kuna.

– Bio bih najsretniji da nam ovi ugovori nisu potrebni, da u Hrvatskoj nema djece koja su u riziku od najgorih oblika siromaštva, no dok god je tako mi ćemo učiniti sve da udovoljimo postojećim potrebama – istaknuo je Aladrović.

U Službi ureda župana zaključuju kako je na potpisivanju pojašnjeno da se ovakvim financiranjem omogućava veći obuhvat školske djece kojima je dostupan besplatan školski obrok što je posebno važno za manje razvijene jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Izvor: Ministarstvo rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
Izvor: Ministarstvo rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
zatvori